Project Description

139.000 EUR

Proiectul presupune asumarea de către administrația locală Cluj-Napoca a renovării integrate, sub egida ”Vestiare pentru spitale!”, a vestiarelor spitalelor de stat de pe teritoriul municipiului, în speță a vestiarelor destinate fluxului mare de studenți UMF.

Proiectul ”Vestiare pentru spitale!” constă în contractarea unui proiectant care să identifice împreună cu managerii spitalelor din municipiul Cluj-Napoca, spații corespunzătoare în fiecare spital unde pot fi proiectate și construite vestiare noi și suficient de spațioase care să deservească fluxurile mari de studenți ai Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” și de medici rezidenți.
Un spațiu care să îndeplinească condiții minime pentru acest proiect trebuie să aibă o suprafață de 40 m² împărțit în două zone, sau două camere separate de câte 20 m², una pentru femei, respectiv una pentru bărbați.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

În Cluj-Napoca, majoritatea spitalelor de stat sunt spitale universitare, ceea ce înseamnă că, pe lângă personalul medical specific fiecărui spital, există și fluxuri mari de studenți și medici rezidenți. Numărul acestora este aprox. 11 000 sau 3.63% din populația orașului.
În ciuda faptului că pare un proiect de interes doar pentru personalul medical, implicațiile sunt puternice și pentru populația generală a orașului. După cum s-a acceptat în timpul pandemiei de Covid-19, studenții UMF pot fi vectori semnificativi de transmitere a infecțiilor, motiv pentru care stagiile medicale s-au desfășurat în sistem hibrid. Este de la sine înțeles că acest lucru este valabil și în afara pandemiei de Covid-19, cu atât mai mult cu cât se cunoaște că în spitalele din România infecțiile nosocomiale sunt o problemă majoră de sănătate publică.

Amplasamentul proiectului

Spitalele de stat de pe teritoriul Municipiului Cluj Napoca

Galerie foto

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.