Project Description

George Costea
50.000 EUR
Adăugat la favorite! Adaugă la favorite

Clujul e un oras care in ultimii ani s-a branduit ca fiind un smart city, hub al inovarii, capitala a sportului si distractiei, calitate ridicata a vietii si nu in ultimul rand orasul cu cea mai moderna flota de transport in comun din tara. Ultimul aspect e cu atat mai important cu cat Clujul e un oras-magnet care atrage nu doar oameni, ci si masini. Provocarea in anii care vin e aceea de a muta centrul de greutate dinspre automobil spre mijloacele de transport in comun. Intr-un interviu recent, Primarul Municipiului spunea ca "ambitia noastra e sa fim orasul din Uniunea Europeana cu cele mai multe autobuze electrice pe cap de locuitor. Pana in 2025 intreaga flota de transport public sa fie electrica."

Intrucat transportul in comun, cu perspectiva introducerii trenului metropolitan si a metroului, reprezinta un brand al Clujului, e firesc sa ne indreptam atentia spre aceasta breasla a conducatorilor mijloacelor de transport in comun. Fiind asimilati administratiei locale, acestia sunt persoanele cu care intram cel mai des in contact si, sub aspectul profesionalismului in trafic, ei reflecta imaginea administratiei, a Primariei. Serviciul lor fiind unul public si in public, o uniforma le-ar conferi:
- un statut si o prestanta mai mare,
- un sentiment de apartenenta la o breasla esentiala pentru oras,
- o responsabilitate sociala in plus,
- mai mult respect din partea calatorilor.

In multe orase mari din toata lumea, conducatorii mijloacelor de transport in comun poarta o uniforma care le subliniaza statutul si profesionalismul. Nu e nimic iesit din comun, ci mai degraba un motiv de mandrie locala. De exemplu, in Singapore, in 2015, compania Tower Transit a invitat publicul sa voteze modelul de uniforma pe care sa-l poarte conducatorii mijloacelor de transport in comun.

Ca fapt divers, la data de 22 sept 2018 a avut loc prima editie a Campionatului European al Soferilor de Autobus (Bus-EM European Busdriver Championship) care s-a desfasurat in Germania (site-ul competitiei http://bit.ly/2YLC59Q) si la care au participat 21 de echipe din 15 tari, Oradea fiind unul dintre orase. Competitia integrala poate fi urmarita aici: http://bit.ly/2M1QtZU

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL - Proiect cu finanțare multianuală. Proiect comasat cu proiectul „Ctp Cluj” depus de către domnul Chiorean Daniel, în conformitate cu prevederile de la Capitolul 6, Punctul 14 din Regulamentul procesului Bugetare participativă Cluj-Napoca.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Compania de Transport Public Cluj-Napoca nu are doar o importanta strategica pentru dezvoltarea prezenta si viitoare a orasului, dar este si un brand al calitatii serviciilor publice. Ar fi normal ca aceasta prestanta sa se reflecte si intr-o uniforma pe care sa o poarte conducatorii mijloacelor de transport in comun. E un semn de respect fata de aceasta breasla si o marca a identitatii locale. In plus, am fi primul oras din Romania care face acest lucru.

Amplasamentul proiectului

Uniformele vor fi purtate de conducatorii mijloacelor de transport in comun, autobus, troleu, tramvai si in viitor tren metropolitan si metrou.

Galerie foto

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.