Project Description

Rezultatul implementării

La nivelul municipiului Cluj-Napoca furnizarea serviciului de închiriere de trotinete electrice este asigurat de către operatori privați.

În luna noiembrie 2020, a fost aprobat de către Consiliul local al Municipiului Cluj-Napoca prin Hotărârea nr. 790 primul Regulament care vizează condițiile de utilizare a trotinetelor electrice închiriate prin intermediul unei platforme online, în regim self-service, pe domeniul public al municipiului.

Proiectele de infrastructură urbană implementate de municipalitatea clujeană includ piste pentru biciclete și trotinete și stații de încărcare electrice (str. Regele Ferdinand, Molnar Piuariu, Piața Lucian Blaga etc.). Prioritățile pe termen mediu și lung includ accentuarea conceptului de mobilitate în fiecare proiect de dezvoltare.

FAZA: Proiect realizat

Un proiect asemanator Cluj Bike dar cu trotinete electrice. Trotinetele electrice sunt un mod de deplasare extrem de eficient, eco friendly, ce se potriveste perfect unui oras ce vrea sa-si decongestioneze traficul. Sunt mult mai usor de folosit decat bicicletele.
Proiectul presupune existenta mai multor centre de inchiriere si incaracare raspandite in tot orasul in vecinatea bicicletelor Cluj Bike.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL - În limita bugetului prevăzut în Regulamentul procesului Bugetare participativă Cluj-Napoca 2017.

De ce ar trebui sprijinită/implementată

Ca oras in dezvoltare si aglomerat trebuie sa folosim alte mijloace de transport decat propriile automobile. Este evident ca vehiculele electrice reprezita viitorul si acesta ar fi un mic pas spre el.
Trotinetele electrice nu sunt poluante, ne ofera o viteza de deplasare de aproximativ de 3 ori mai mare decat mersul pe jos si la orele de varf pot deveni mijlocul de transport cel mai eficit.

Amplasamentul proiectului

Centrele de inchiriat, unde se si incarca trotinetele pot fii in aceleasi locatii cu centrele pentru biciclete.

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Galerie foto

Locatie proiect

Calea Moților 3, Cluj-Napoca 400000, Romania