Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile pentru a fi supus votului.
400.000 EUR

Proiectul se inscrie in strategia Clujului de a deveni un oras smart si neutru din punctul de vedere al impactului asupra climei pana in 2030. In acest sens e important ca mijloacele de transport sa devina o solutie alternativa, atractiva si eficienta inclusiv pentru persoanele care obisnuiesc sa foloseasca masina proprie.

Proiectul consta in instalarea in statiile de autobus (dar nu numai) de panouri interactive cu touch screen (tip kiosk). Calatorii vor selecta un punct de plecare si o destinatie, iar pe panou va fi afisata cea mai apropiata statie de punctul de plecare, mijlocul de transport de luat si eventual de schimbat si o durata medie a calatoriei. Tehnologia exista, trebuie doar instalat soft-ul, plus alti parametri doriti, cum ar fi obiective aflate in vecinatatea unei statii, interconectivitatea cu alte mijloace de transport sau distata pe jos pana la un anumit obiectiv sau statie.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Fiind usor de utilizat, aceste panouri interactive ii vor ajuta pe cetatenii Clujului de toate varstele, persoanele aflate in tranzit sau turisti sa navigheze mai usor prin reteaua de transport in comun si sa aleaga aceasta varianta in locul masinii personale. Soft-ul va contribui si la determinarea rutelor preferate de calatori si a fluxului de persoane pe anumite rute astfel incat unele linii sa fie suplimentate cu mijloace de transport sau chiar create linii noi.

Amplasamentul proiectului

Panourile interactive pot fi amplasate in statiile mijloacelor de transport sau incastrate in peretii cladirilor, ori plasate in piete, unde pot fi accesate usor de calatorii (inclusiv turisti straini) care vor sa aleaga o ruta anume. In locatiile cu interconectivitate crescuta, informatiile pot fi proiectate pe peretele unei cladiri sau pe trotuar.

Galerie foto

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.