Project Description

George-Florin Feder
10.000 EUR

Prin acest proiect, Municipiul Cluj-Napoca revine la denumirea romaneasca istorica de dinainte de 1974 si anume "Cluj", respectiv adopta stema istorica a orasului, ca restul oraselor importante din Romania dupa 1989.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

- intrarea in rand cu toate municipiile si orasele importante din Romania, care au renuntat la denumirile si stemele din perioada comunista (ex. Brasov - Orasul Stalin, Stei - Dr. Petru Groza, Onesti - Gheorghe-Gheorghiu Dej, Mioveni - Colibasi etc.)
- usurinta memorarii si publicitatii numelui la nivel international (mai ales pentru turism si business), cat si oficializarea si simplificarea unei denumiri folosite oricum la nivel national
- inlocuirea unei steme conceputa de o eleva de liceu in anul 1995 si neacceptata nici pana astazi de heraldisti cu stema istorica a orasului liber Cluj din 1369, similara altor orase importante din Europa Centrala (cetatea cu creneluri, care mai este prezenta pe stemele oraselor Praga, Cracovia, Bratislava etc.)
- dimensiunea redusa a costurilor, tinand cont ca actele de identitate vor trebui oricum preschimbate la nivel national cu carti de identitate in format uniform de card de credit (ID-1)

Amplasamentul proiectului

- nu este aplicabil -

Galerie foto

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.