Project Description

400.000 EUR

Sesiuni informale de coaching 1-1 între oameni pasionați de domeniul lor de activitate și căutători de frumos, găzduite de spații creative.

Dacă nu ajutorul unui model, cel puțin încurajarea unui precedent.

Proiectul este favorabil pieții muncii actuale și de evoluție tehnologică, în care meseriile se inventează, reinventează, iar amprenta umană asupra creației din orice domeniu de activitate nu dispare, ci devine tot mai vizibil valoroasă. Chiar dacă multe task-uri sau chiar meserii sunt transformate, automatizate, prilejul oamenillor care le practicau sau a celor care încă practică astăzi procese automate este de a se reinventa și orienta spre sarcini inovatoare creative, cu sens. Aportul este benific întregului ecosistem din care facem parte, dar mai ales ne dă prilej de satisfacție a contribuției personale la ceva mai mult, sentimentul de apartenență și recunoaștere a valorii personale.

Aceste sesiuni de învățare alternativă au rolul de a conecta oamenii și informația practică, de a susține efectul continuu al procesului de învățare. Are potențialul de a aduce împreună tineri - vârstnici / începători - meseriași / localnici / noi-veniți / pensionari - elevi, la masa de discuție în care subiectul de interes este deja comun.

E pentru:
Studenți care au nevoie de o perspectivă nouă pentru proiectul început cu pasiune sau pentru orientarea în cariera visată
Oameni care doresc să echilibreze munca intelectuală cu timp de hobby creativ în care să creeze ceva palpabil și au nevoie să învețe cum să înceapă, cum să continue
Cei care au un proiect și vor să investească în arta locală, să descopere creativii din zonă, dar și povestea drumului creațiilor lor până la ei

Comunitatea de coaches începe cu oameni din comunitatea existentă din networking-ul direct și adună oameni pasionați din domeniile IT, Artă și Știință. Dezvoltarea acestei comunități și încurajarea lor este prioritate prin acest proiect.
La implicarea în acest proiect, coach-ul propune 1 -3 subiecte pe care le poate acoperi în sesiunea de coaching.
Exemple de subiecte:
Proiect complet: de la concept la obiect
Puterea timpului investit în consultanță dedicată
O zi din agenda designerului de interior și farmecul șantierului
Business (creare atelier, administrativ, echipament)
A trăi o viață fericită muncind la lucruri care îți fac plăcere

Post-întâlnire, este redactat un articol despre subiect, impresii, informații relevante
Podcast - promovare /informare proiect.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Conectează. Educă. Crește și valorifică talente.
Este cadrul pe care fiecare dintre noi îl căutăm în intimitate, în spațiul digital sau din cărți, dar potențialul creat din dialog este resursă infinită de creativitate. Ne ajută să ne dăm seama ce oameni avem în jurul nostru și învăța unii de la alții. Facilitează procesul de educație, ne dă sentimentul de apartenență reală. Prin faptul că e un proces activ, oferă inspirație, încurajare și învățare alternativă din domenii diverse (cross-domain learning)
Oamenii care nu mai pot să-și practice meseria (ex: pensionari) vor avea un cadru în care să contribuie activ și să se simtă utili.
Spiritul antreprenorial este real încurajat într-o economie circulară.
Valoarea cea mai mare a proiectului este non-materială, prin conexiunea de minți curioase și inimi pasionate, iar efectul este vizibil în termen lung. Prin această platformă de bugetare se manifestă autentic acest scop și validează necesitatea lui dincolo de "bula creativilor" 🙂

Amplasamentul proiectului

Locațiile-gazdă ale acestor tipuri de întâlniri sunt prevăzute din lista curatoriată de spații horeca ce susțin creativii și creativitatea, dar va fi extinsă la atelierele de lucru ale coaches sau alte spații care deservesc optim scopul și topicul întâlnirii.

Galerie foto

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.