Project Description

Rezultatul implementării

Zona vizată a fost modernizată.

FAZA: Proiect realizat

Redeschiderea tronsonului aleii pietonale intre Statia CTP si Fatada imobilului Bd. 21 Decembrie 148, Înlocuirea placilor de mozaic pe suprafata pietonală din fata magazinelor acestui bloc. In ultimii 16 ani au fost adăugate noi autorizări de amplasare gherete, care obturează spațiul de deplasare al pietonilor, furând trotuarul prin amplasarea de lăzi-legume, frigidere, gherete ziare, aprozare, fast -food amplasat deasupra unui cămin de canalizare, terase cu mese pe trotuar.
Amenajarea unei zone rezidențiale de circulație a locuitorilor din zonă, asemănătoare cu cea din dreptul blocurilor situate vis-a vis (bd. 21 Decembrie 133-135) .
Spatiul verde de la nr.148 trebuie să fie reconfigurat pentru accesul șoferilor cu bagaje la locurile de parcare poziționate pe marginea bulevardului.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL - Pe componenta de reabilitare a aleii, în limita bugetului maxim prevăzut în Regulamentul procesului de bugetare participativă Cluj-Napoca 2019.

De ce ar trebui sprijinită/implementată

Accesul pietonal implică și deplasarea mamelor cu copii în cărucioare, al vârstnicilor cu bagaje pe rotile, sau al tinerilor/sportivi care doresc să folosească rolele pentru deplasare mai facilă.
Această zonă are o suprafață suficientă inclusiv pentru refugii de odihnă pe bănci, mai ales in condițiile menținerii-promovării curățeniei. Este o zonă umbroasă , de o parte de bloc, de altă parte ferită de brazi, spre bulevard și atrage prin mediul răcoros pe timpul verii.

Amplasamentul proiectului

Aleea pietonală de acces la magazine, restaurante și stația P-ța Mărăști din intervalul Bd-ul 21 Decembrie 148- intrarea SUD Vestică și Stația CTP Cluj-Napoca (NORD ESTUL Pieței)

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Galerie foto

Locatie proiect

21 decembrie 1989 nr.148, Cluj-Napoca 400604, România