Project Description

Rezultatul implementării

Soluţia pentru achiziția rapidă a titlurilor de călătorie, direct cu card bancar contactless, a fost implementată pentru întreaga flotă de mijloace de transport în comun ale CTP.

FAZA: Proiect realizat

Pentru a permite plata cu cardurile contactless la automatele de bilete CTP, ar trebui inlocuite POS-urile cu POS-uri care suporta carduri contactless.
O alternativa, care ar fi si mai ieftina, ar fi achizitionarea de abonamente/bilete cu cardul bancar direct de pe site-ul web CTP http://ctpcj.ro/

In procesul de digitalizare CTP, s-ar putea adauga chiar si o aplicatie mobila care ar inlocui actualul card fizic CTP folosit pentru validare la urcarea in mijloacele de transport in comun.

Mai mult, s-ar putea urma modelul implementat in Timisoara, si sa folosim acelasi card pentru transportul in comun CTP si ClujBike.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL - Cu condiția respectării specificațiilor tehnice și legale ale sistemului de ticketing - Proiect cu finanțare europeană. Proiect comasat cu proiectele "Plată contactless la automatele de bilete" (Marius Valentin Trandafir), "Incarcarea online a abonamentelor de transport public" (Dan Chiriac), conform Capitolului 6, art. 14 din Regulamentul procesului Bugetare participativă Cluj-Napoca 2018.

De ce ar trebui sprijinită/implementată

Un POS contacless va permite si plata cu telefonul mobil. In plus, metoda actuala de plata cu cardul nu functioneaza tot timpul din cauza actualelor POS-uri care necesita introducerea cardului fizic in aparat.
Platile contactless ar fi si mai sigure pentru utilizatori, deoarece cardul nu se mai introduce in POS, deci tentativele de frauda prin amplasarea unor dispozitive de clonare a cardurilor pot fi evitate.

Amplasamentul proiectului

In statiile CTP cu automate pentru bilete si/sau site-ul web http://ctpcj.ro/

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Locatie proiect

Proiectul nu are setată o locație exactă.