Project Description

FAZA: Demararea implementării

Proiectul propune crearea unor lucrări apreciative, pe fațadele unor clădiri vizibile în spațiile publice din municipiul Cluj-Napoca, dedicate salvatorilor clujeni.

Pompierii, medicii, asistenții și voluntarii SMURD sunt pregătiți la orice oră din zi și din noapte să sară în ajutor oricui se află în nevoie. Astfel, dorim să facem un îndemn pentru ca aceștia să fie reprezentați în picturi murale, create de artiști specializați, pe fațadele clădirilor sau structurilor ce permit acest tip de lucrări.

În municipiul Cluj-Napoca există astfel de picturi cu diverse alte tematici, ce prind tot mai mult la public, iar salvatorii clujeni merită să fie cât mai vizibili în comunitate și să beneficieze de o legătură modernă, cu populația pe care o deservesc în fiecare zi.

Drept urmare, propunem realizarea unor picturi murale care să înfățișeze curajul și devotamentul pompierilor și al personalului SMURD. Sute de mii de oameni au primit ajutorul acestora de-a lungul timpului, iar în perioada pandemiei s-au aflat din nou în prima linie, luptând pentru a-i ajuta pe cei aflați în suferință. Considerăm că spiritul pompierilor, camaraderia de care dau dovadă în misiuni, disponibilitatea de a-și risca propria viață, profesionalismul personalului medical din cadrul UPU-SMURD și devotamentul voluntarilor trebuie să fie cunoscute și înțelese de clujeni.

Inițiatori:
Dr. Mihai Bucur și Dr. Simon Robert - SMURD Cluj
Lt.col. Andrei Biriș și sg.maj. Paul Olar - ISU Cluj

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL - Într-o locație pretabilă.

De ce ar trebui sprijinită/implementată

- Realizarea unui proiect unic în România, din moment ce nicio altă pictură murală din țară nu se adresează pompierilor și salvatorilor.
- ne punem speranța că aceste picturi vor crește interesul despre activitatea salvatorilor.
- În rândul pompierilor și personalului SMURD va reprezenta un imbold motivațional, deoarece vor înțelege că sunt apreciați de către comunitate.

Am realizat, în cele ce urmează, și câteva schițe, prin amabilitatea colegului nostru Vlad Pop. De asemenea, atașăm și câteva exemple din Statele Unite ale Americii. Sursa foto: Library of Congress, westborovillage.com.

Amplasamentul proiectului

Prin sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca vom identifica spațiile disponibile și care se pretează pentru astfel de lucrări.

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Galerie foto

Locatie proiect

Proiectul nu are setată o locație exactă.