Project Description

Stadiul implementării

În cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică a fost lansat în anul 2019 un chestionar pe site-ul Primăriei și al Odinului Arhitecţilor din România prin care cetățenii au putut răspunde la unele întrebări cu privire la conturarea profilului viitorului parc (dotările pe care acesta să le aibă). De asemenea, în data de 4 februarie 2020, în cadrul CIIC a avut loc o dezbatere publică despre viitorul parc.

În februarie 2021 s-au anunțat câștigătorii concursului internațional de soluții pentru amenajarea celui mai mare parc din Cluj-Napoca. Echipa câștigătoare a concursului de soluții este formată din Metapolis Architects în asociere cu Studio de peisaj Ana Horhat și Atelier Mass. În prezent se lucrează la segmentul de proiectare.

FAZA: Cuprins într-un proiect mai amplu al Primăriei

.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL - În limita proprietății și în limita bugetului maxim prevăzut de Regulamentul procesului de Bugetare participativă.

De ce ar trebui sprijinită/implementată

A face un parc nou la Cluj-Napoca ar fi o reușită fără precedent a întregii comunități și cea mai puternică dovadă a faptului că societatea, administrația, instituțiile statului, proprietarii de imobile și locuitorii pot să colaboreze!

Amplasamentul proiectului

Zona fostei pepiniere Intre Lacuri este un loc ideal de amplasament deoarece cadrul natural este foarte prielnic, exista deja lacuri naturale care trebuie doar putin amenajate, este o oaza de verdeata.

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Galerie foto

Locatie proiect

Strada Dunării 152, Cluj-Napoca 400000, Romania