Project Description

Rezultatul implementării

Au fost realizate două astfel de parcări de biciclete în parkingurile Băișoara și Primăverii, fiecare cu câte 48 de locuri. De asemenea, toate noile parkinguri realizate de Primărie vor avea spaţii rezervate pentru biciclete.

FAZA: Proiect realizat

Aproape toti avem un cunoscut caruia i s-a furat bicicleta din Cluj-Napoca, fenomenul ia amploare, iar Politia Romana nu are solutii.

Propunem parcari sigure pentru biciclisti unde pot avea acces numai cei care isi pastreaza bicicletele. Parcarile ar trebui sa fie proiectate sub forma de spatiu ingradit si acoperit.

Locatiile unde s-ar preta asemenea parcari sunt in zonele dens populate, intre blocuri sau in parcarile supraetajate care s-au construit in ultima vreme sau sunt in faza de proiectie/constructie.

Metoda prin care cetatenii pot avea acces la aceste spatii trebuie analizata, dar ca si idee, pot fi prin card de acces sau alta modalitate prin care sa fie cunoscuta identitatea celor care il folosesc.

Un astfel de exemplu exista in parcarea subterana a cladirii de birouri "The Office"

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL - În parkingurile existente unde este posibilă amenajarea unor astfel de parcări. Proiect comasat cu proiectul "Adapost de biciclete/trotinete de proximitate in zone rezidentiale" (Moraru Gheorghe Stefan), conform Capitolului 6, Punctul 14 din Regulamentul procesului Bugetare participativă Cluj-Napoca 2018.

De ce ar trebui sprijinită/implementată

- diminuarea furtului de biciclete
- incurajarea mersului cu biciclete

Amplasamentul proiectului

- zonele dens populate
- intre blocuri
- in parcarile supraetajate care s-au construit in ultima vreme sau sunt in faza de proiectie/constructie

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Galerie foto

Locatie proiect

Proiectul nu are setată o locație exactă.