Project Description

Tamas Bancsov
150.000 EUR

Aproape toti avem un cunoscut caruia i s-a furat bicicleta din Cluj-Napoca, fenomenul ia amploare, iar Politia Romana nu are solutii.

Propunem parcari sigure pentru biciclisti unde pot avea acces numai cei care isi pastreaza bicicletele. Parcarile ar trebui sa fie proiectate sub forma de spatiu ingradit si acoperit.

Locatiile unde s-ar preta asemenea parcari sunt in zonele dens populate, intre blocuri sau in parcarile supraetajate care s-au construit in ultima vreme sau sunt in faza de proiectie/constructie.

Metoda prin care cetatenii pot avea acces la aceste spatii trebuie analizata, dar ca si idee, pot fi prin card de acces sau alta modalitate prin care sa fie cunoscuta identitatea celor care il folosesc.

Un astfel de exemplu exista in parcarea subterana a cladirii de birouri "The Office"

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL - În parkingurile existente unde este posibilă amenajarea unor astfel de parcări. Proiect comasat cu proiectul "Adapost de biciclete/trotinete de proximitate in zone rezidentiale" (Moraru Gheorghe Stefan), conform Capitolului 6, Punctul 14 din Regulamentul procesului Bugetare participativă Cluj-Napoca 2018.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

- diminuarea furtului de biciclete
- incurajarea mersului cu biciclete

Amplasamentul proiectului

- zonele dens populate
- intre blocuri
- in parcarile supraetajate care s-au construit in ultima vreme sau sunt in faza de proiectie/constructie

Galerie foto

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.