Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile pentru a fi supus votului.
400.000 EUR

Amplasarea de panouri de fontă pe care să se inscripționeze stema municipiului, urmată de un titlu și de 100-150 de cuvinte despre un monument, o personalitate, o zonă de importanță în istoria Clujului. Titlul va avea și transcrierea în Braille. Unde se consideră, se poate include la final și o schiță reprezentativă.
Panourile vor avea forma pătrată de 60 pe 60 cm, fiind așezate pe un picior de fontă. Partea superioară va avea forma frontonului triunghiular al Universității Babeș-Bolyai, înălțimea totală ajungând la 180 – 200 cm. Literele vor fi albe pe fond negru.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Istoria bogată a Clujului este prea puțin cunoscută. În acest mod, clădiri, străzi, cartiere și oameni de seamă vor atrage atenția asupra lucrurilor și faptelor fundamentale din trecut. Relaxarea pe care mulți vizitatori o caută va fi însoțită de dobândirea de cunoștințe noi, iar locuitorii vor conștientiza moștenirea de care beneficiază și vor deveni mai responsabili.

Amplasamentul proiectului

Panourile vor fi amplasate în fața muzeelor, statuilor, catedralelor și bisericilor, la începutul unor străzi sau în cartiere, în fața imobilelor unde au locuit sau au lucrat oameni care merită prețuirea noastră.

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.