Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile pentru a fi supus votului.
150.000 EUR

Sunt necesare investitii in spatiile actuale, acestea fiind vechi, neamenajate si lipsite de aparatura de specialitate.
Propunem modernizarea anumitor sali din incinta cladirilor cu ar fi: atelierele, laboratoarele, salile multifunctionale, care vor fi folosite de elevi si profesori pentru actiuni cultural-educative, in special pentru practica acestora.
Prin imbunatatirea mediului de lucru/invatare/formare, scopul proiectului este ca in viitor, sa fie atrasi mai multi elevi catre o specializare si acces in invatarea unei meserii : tehnice, artistice, profesionale, etc, in domeniul:
-industriei textile -specializare: pielarie, textil, design vestimentar, croitoritorie, etc.
-industriei alimentare-specializare: ospatar, brutar, bucatar,cofetar, etc.
-alte specializari (din domenii diverse).
Propunem interventii minore care sa nu necesite construire, consolidare, schimbari de structura si interventii la fatade, alte lucrari si interventii majore, doar daca acestea cuprind modernizarea instalatiilor vechi, deoarece acestea ar trebui realizate inaintea lucrarilor de finisaje.
Pentru tamplaria exterioara propunem sa se faca investitii, doar in masura in care tamplaria exterioara se afla intr-o stare precara (strict in zonele cu probleme).
Tinerii in jurul varstei de 16 ani sunt la varsta: la care asimileaza cel mai bine informatiile si isi arata indemanarea. Pentru un viitor prosper si durabil, baza este dezvoltarea cat mai buna in mediul educational, care sa poata face fata exigentelor unui invatamant/unei educatii de calitate.
Este necesara o investitie in aceste spatii pentru o cat mai buna desfasurare a activitatii elevilor-investitia in mediul educational este o investitie “pentru viitor” in formarea elevilor, adolescentilor si tinerilor, caci vom putea culege mai tarziu “roadele” competentelor lor.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Proiectul propus este in beneficiul elevilor care urmeaza un liceul, colegiu, scoala postliceala, cu profil tehnic-tehnologic, design-artistic, profesional, etc. in programul scolar cat si pentru extinderea activitatilor dupa orele de curs (ex: pt. invatamant secundar-Legea nr. 1/2011 a Educaţiei Naţionale, programul SDS "Şcoala după şcoală" )
- Este necesara pregatirea elevilor pentru viata, ajutându-i sa-si dezvolte abilitatile, creativitatea, sa fie motivati si preocupati.

Amplasamentul proiectului

Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” Str.Dorobanţilor nr. 56
si/sau Colegiul Teoretic Lucian Blaga Cluj-Napoca Aleea Baisoara nr. 2-4
si/sau Colegiul Tehnic Napoca, Str. Taberei, nr. 3
si/sau Colegiul Tehnic Raluca Ripan, str. Bistriei nr.21
Lasam la latitudinea Primariei Municipiului Cluj-Napoca sa hotarasca ce locatie este/locatii sunt/prioritara(e), prin consultarea institutiilor (liceelor, scolilor postliceale, colegiilor, etc).

Galerie foto

Prezentare Video

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.