Project Description

Rezultatul implementării

Rampa este amplasată temporar în Baza Sportivă Gheorgheni.

FAZA: Proiect realizat

O minirampă din ciment pentru zona cartierului Mărăști unde să se poată lua o mică pauză și practica acest sport indiferent de vreme, fără să fie nevoie să traversăm jumătate de oraș ca să ajungem într-un skatepark și așa suprapopulat.(Skateparcul Rozelor)

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL - Într-o locaţie pretabillă, în limita bugetului maxim prevăzut în Regulamentul procesului Bugetare participativă Cluj-Napoca 2019 (amenajarea sub pod nu este posibilă din cauza prevederilor legale în vigoare).

De ce ar trebui sprijinită/implementată

Skateboardingul în Cluj în ultimii ani a crescut exponențial de mult iar practicanții acestui sport nu mai au loc să se antreneze/distreze într-un mod civilizat în singurul skatepark adecvat(Rozelor) din oraș. Primăria a anunțat construirea unui nou skatepark în cartierul Mănăștur, dar considerăm că tot nu va face față cererii. Pe deasupra Mănășturul este la aproape 40 de minute distanță de Mărăști, ceea ce nu este foarte practic pentru studenții care au chirii în zona Mărăști și ar alege să facă puțină mișcare între examene. Această creștere a practicanțiilor despre care vorbeam nu arată semne de diminuare având în vedere că de anul viitor skateboarding-ul va fi disciplină olimpică la Tokyo. Astfel sugerăm conducerii orașului să susțină maxim acest sport, cel puțin la fel de puternic cum face cu terenurile de fotbal și basket care sunt în fiecare cartier deșii abia sunt folosite pentru scopurile destinate ori pur și simplu sunt pustii.

Amplasamentul proiectului

Minirampa este gândită să se potrivească în spațiul nefolosit de sub podul de pe strada Aurel Vlaicu. Această locație este foarte bună pentru amplasarea unei astfel de rampe deoarece ar beneficia automat de protecție împotriva condițiilor meteorologice(ploaie,soare,zăpadă) fiind astfel utilizabilă în orice anotimp. Un gard de plasă ar putea opri ușor plăcile care ar zbura de sub picioare spre șosea. Minirampa nu va bloca accesul pietonilor care aleg să traverseze zona.

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Galerie foto

Prezentare Video

Locatie proiect

DN1C 8, Cluj-Napoca 400000, Romania