Project Description

100.000 EUR

Strada Făgetului a fost modernizată in anul 2016. Au fost realizate trotuare pe ambele părți ale străzii, dar din motive pe care nu le cunosc, pe o porțiune de cca 55 metri, în dreptul terenului cu nr. cadastral 331999 trotuarul lipsește. Terenul amintit a fost împrejmuit cu un gard de sârmă împletită sau sudată prin care se putea distinge dacă un autovehicul se apropia de intersecția străzii D.D.Roșca cu strada Făgetului. În urmă cu câțiva ani gardul de sârmă a fost dublat de o plasă deasă verde care în prezent obturează complet vizibilitatea spre stânga în intersecția străzilor D.D.Roșca cu Făgetului. A fost montată o oglindă care să permită celor care vin de pe str. D.D.Roșca o vizibilitate a vehiculelor care vin din stânga de pe strada Făgetului, dar oglinda este pe jumătate obturată de vegetație și oricum permite observarea vehiculelor doar atunci când sunt aproape de intersecție, la cca 3 secunde. Ca urmare conducătorul vehiculului care vine de pe strada D.D.Roșca să vireze pe Făgetului și vede în oglindă drumul liber ar trebui ca în maxim 4 secunde să efectueze virajul, timp care este mult insuficient pentru a efectua virajul in siguranță. Anexez fisier .docx cu 4 poze care susțin cele expuse.
Presupun că expropierea unei fâșii de teren de 1 metru lățime si 55 metri lungime din terenul cu nr cadastral 331999, ar permite realizarea trotuarului lipsă, care este o rezolvare si pentru circulația pietonală din aceasă zonă. În prezent acest teren este utilizat pentru depozitarea unor utilaje si materiale, nu se pune problema de demolări.
Nu cunosc ce buget ar presupune realizarea trotuarului dar presupun că 100000 Euro ar fi o sumă care să acopere realizarea trotuarului lipsă.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Pentru a vira din str.D.D.Roșca pe Făgetului, conducătorul auto este pus în situația de a depăși limita carosabilului străzii Făgetului pentru a vedea circulația din stânga. În acest fel periclitează si siguranța celui care vine din stânga.

Amplasamentul proiectului

Proiectul este localizat pe strada Făgetului, înainte de Km 2, la intersecția străzilor D.D.Roșca si Făgetului, în dreptul terenului cu nr. cadastral 331999.

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.