Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile necesare pentru a trece în etapa următoare.
100.000 EUR

Proiectul isi propune transformarea spatiilor de joaca in spatii ale descoperirii, invatarii si testarii propriilor limite, mentale si fizice. Evident totul sub forma de joc, fara presiune, fara limita de timp sau chiar de varsta.

Accesoriile ce compun actualmente spatiul de joaca vizeaza aproape exclusiv dezvoltarea fizica a copilului. E un lucru pozitiv, insa nu suficient. Provocarile vietii de cele mai multe ori fac apel la gandire critica si strategica, creativitate, inventivitate, intuitie, viziune de ansamblu si atentie la detalii. Din acest motiv proiectul are in vedere completarea spatiilor de joaca cu elemente care sa stimuleze curiozitatea intelectuala a copiilor, cum ar fi sahul, jocuri cu numere, puzzle, labirint si jocuri care invita la colaborare sau competitie.

Fie ca e vorba de un joc (sah, sotron, go, moara, X si O) sau informatii de cultura generala cum ar fi sistemul solar sau constelatiile, teorema lui Pitagora sau roza vanturilor, harta lumii sau un tabel cu distante intre diferite orase din Romania (si din lume), toate acestea pot fi aplicate direct pe asfalt sau pe un suport in interiorul spatiului de joaca.

Daca copiii se joaca in fiecare zi aceleasi jocuri simple, nu ne putem astepta sa produca idei complexe sau chiar inovatoare mai tarziu in viata. Culegem exact atat cat semanam, de aceea orice investitie in educatie e o investitie in progres.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL - În limita bugetului maxim prevăzut de Regulamentul Bugetare participativă Cluj-Napoca 2018.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Daca ne uitam la locurile de joaca publice din Romania, toate au in linii mari aceleasi accesorii: leagane, tobogane (circular/tubular), balansoar, carusel, figurine cu arc si eventual trambulina. Nici unul dintre acestea nu incurajeaza competitia sau colaborarea, nu stimuleaza creativitatea, gandirea critica sau logica. Problema nu ar fi doar asta, ci faptul ca nu exista platforme alternative (exceptand scoala, unde procesul e foarte formal) care sa imbine joaca cu invatarea, care sa stimuleze

Amplasamentul proiectului

In fiecare spatiu de joaca din oras. Eventual si in curtea scolilor, unde spatiul e la discretie, iar prezenta cadrelor didactice constituie un atu.

Galerie foto

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.