Project Description

ana maria coroian
150.000 EUR

Cum am ajuns unii la altii din martie 2020 in prezent? Prin intermediul internetului si a conexiunilor digitale. De unde am luat informatia? De pe internet sau unii de la altii in retea restransa. Am creat fiecare grupuri in care am fost prezenti . Avem mai multe grupuri decat ne dorim. Cele mai multe grupuri de discutii au fost create in jurul structurii educationale a copiilor (scoala on-line) . Ca adulti avem multiple grupuri de discutii create in jurul copiilor scolari care au invatat de acasa. Avem platforme educationale si cate 3, 4 dispozitive smart in casa. Toate acestea pentru emisie receptie continua a informatiilor avand la baza educatia copiilor. Aproape fiecare scoala din Cluj are platforma Google. Respectiv, fiecare scoala se conecteaza la Inspectoratul Scolar Cluj. Propun acest proiect de conectare a institutiilor scolare una la alta folosind tehnologia blockchain. (Un blockchain este o listă de înregistrări (sau date) în continuă creștere, numite blocuri, care sunt legate și securizate cu ajutorul criptografiei.Ca structură de date, un blockchain este o listă simplu înlănțuită, în care legăturile între elemente se fac prin hash. Astfel, fiecare bloc conține de obicei o legătură către un bloc anterior (un hash al blocului anterior), un timestamp și datele tranzacției.Prin design, blockchainurile sunt rezistente la modificarea datelor. Blockchainul este „un registru transparent și distribuit care poate înregistra tranzacții între două părți în mod eficient, verificabil și permanent”.Pentru a fi folosit ca registru distribuit, un blockchain este de obicei administrat de o rețea colectivă de tip peer-to-peer, ce aderă la un protocol pentru validarea noilor blocuri. Odată înregistrate, datele din orice bloc de date nu mai pot fi modificate retroactiv fără alterarea blocurilor care urmează, ceea ce necesită acordul majoritar al participanților din rețea.(sursa wikipedia). OBIECTIVUL GENERAL AL PROIECTULUI INCLUSIV PE ESTE CREEAREA UNEI PLATFORME EDUCATIONALE DE INFORMATII CANTITATIVE SI CALITATIVE AVAND CA OBIECTIV EDUCATIA DIGITALIZATA A ELEVILOR DIN CLUJ-NAPOCA. Incluzand aici si scolile private, se poate creea un continut comun din punct de vedere educational, care sa duca la includerea in educatie a tuturor elevilor din Cluj, prin intermediul cadrelor didactice. Obiectiv secundar; Creearea de continuturi comune din punct de vedere educational, adaptate la comunitatile defavorizate care nu au acces la grupuri de discutii.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Ideea de a include pe harta municipalitatii nevoile educationale ale elevilor, vine din observatiile efectuate in mediul educational, inca din martie 2020. In calitate de asistent social in institutie educationala de stat (ISJ) , dar si in calitate de presedinte al unui ONG local, cunosc nevoile elevilor din Cluj, si judetul Cluj, intrucat structura educationala la care lucrez deserveste tot judetul Cluj. Cresterea abandonului scolar si a inechitatilor educationale sunt mai profunde in prezent decat erau la inceputul pandemiei. Cresterea saraciei si saracirea continua a copilului este posibila cu lipsa de reactie a adultului sau cu lipsa alocarii de resurse materiale, financiare si informationale. Platforma educationala propusa de mine are rolul de includere INCLUSIV a elevilor defavorizati. Copiii nu sunt o voce care sa rezoneze in comunitate. Noi suntem. Conectarea adultilor din functii cheie ale institutiilor scolare cu rol de includere al tuturor elevilor in actul educational.

Amplasamentul proiectului

kttps://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_%C8%99coli_primare_%C8%99i_gimnaziale_din_Cluj-Napoca, arata ca in Cluj-Napoca sunt 40 de institutii scolare de stat si 8 particulare. Nu toate dintre acestea sunt conectate in continuturi procedurale si educationale.Toate au ceva in comun. Elevii sunt scolarizati aici in diferite conditii ; unii cu sanse mai mari de acces la educatie, altii cu sanse reduse la educatie. Conectarea scolilor una la alta si toate la nevoile elevilor inscrisi , INCLUSIV.

Galerie foto

Locație proiect

Calea Moților 62, Cluj-Napoca 400000, Romania