Project Description

FAZA: Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

Proiectul de fata propune extinderea skate parkului Rozelor.
Acest skate park a fost construit in anul 2012, fiind primul skate park din Romania gandit de practicanti de sporturi urbane, iar Primaria Cluj-Napoca l-a construitLa momentul respectiv a fost cel mai bine dotat si mai bine gandit skate park din Romania. Desi de dimensiuni mici in comparatie cu alte skate parkuri din tara acest park a oferit un mediu foarte bun de evolutie al practicantilor de sporturi urbane.
In timp numarul practicantilor (skateboarding, bmx, role, trotineta) a crescut de la un an la altul iar momentan skate parkul a devenit prea mic pentru toti cei care vor sa-l foloseasca, si nu odata s-au intamplat accidente stupide din aceasta cauza (coliziuni intre practicanti)
Din anul 2020 skateboardingul va fi prezent la Olimpiada sporturilor de vara si va fi considerat un sport in toata regula, asadar oferirea unui loc de antrenament bine pus la punct este absolut necesara. BMX ul este deja sport olimpic.
Cluj-Napoca este un oras mare si foarte important in Romania, asa ca trebuie sa ofere oamenilor locuri in care sa si petreaca timpul intr-un mod constructiv si antrenant. Skate park Rozelor a fost si este un asemnea loc iar prin extinderea lui vom avea in Cluj Napoca cel mai mare skate park din tara, impartit pe categorii de dificultate care ofera atat incepatorilor cat si avansatilor un mediu foarte bun de evolutie.
Proiectul pe care l-am realizat repecta dimensiunile și suprafețele existente în momentul de față în parcul Rozelor. Nu trebuie taiat nici un copac, nu trebuie distrus nici un tufiș. Dimpotrivă credem că s-ar putea planta și mai mult. Atasat puteti vedea 2 propuneri.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL - În limita bugetului maxim prevăzut de Regulamentul procesului Bugetare participativă Cluj-Napoca 2018.

De ce ar trebui sprijinită/implementată

Skate park Rozelor a fost construit in 2012. In cei 6 ani care au trecut de atunci numarul de practicanti s-a triplat pe putin. Suprafata a devenit prea mica, de multe ori se intampla accidente.Nivelul sportivilor a crescut, avem practicanti din Cluj care ne reprezinta la competitii internationale. Acestia au nevoie de un mediu care sa le poata permite sa evolueze in continuare. Skateboardingul este din anul 2020 sport olimpic.Cluj-Napoca ar avea cel mai modern skate-park din tara. Competitii in

Amplasamentul proiectului

Spatiul propus pentru extindere are aproximativ 1000-1200 de metri patrati si este adiacent skate parkului actual. Practic vor fi folosite suprafete de teren care nu sunt exploatate. Suprafata propusa se poate vedea cel mai bine in plansele atasate. Bineinteles se pot face modificari in asa fel incat sa nu incurce in nici un fel tranzitul deja existent la fata locului. In simularile facute am incercat sa surpindem ca o cortina de copaci poate fi plantata pentru a obtine mai mult spatiu verde.

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Galerie foto

Prezentare Video

Locatie proiect

Strada Taberei 20D, Cluj-Napoca 400000, România