Project Description

Lucian Mircea Doghi
50.000 EUR

Clujul este un oraș mare cu multi copii. Îmi aduc aminte cu drag când eram mic și ma duceau părinții în parcul feroviarilor sa ne dam cu trenuletul unde erau activități de tot felul.

As dori sa înființam o echipa in primărie responsabila cu organizarea de evenimente pentru copii. Ar trebui ca în fiecare weekend sa avem un eveniment undeva in oraș, sa avem dinainte un calendar pentru evenimente cu locații diferite, cu un site dedicat pentru informare.

In felul acesta putem pune in valoare diferite zone ale orașului ducând oamenii cu copii acolo.

Proiectul are șansa să se transforme ușor într-unul care aduce si un profit pentru primarie care sa poate fi reinvestit in comunitate. Dar mare atenție sa nu se transforme într-un kitsch. Primăria Cluj-Napoca are standarde destul de ridicate și din acest motiv cred ca ar fi bine sa nu se urmărească profitul.
Nu avem gradina zoologică dar poate ca putem face ceva sa atragem turisti cu copii din alte orase ale tarii printr-o organizare eficientă, oferind niste evenimente de calitate.

Exemple activități : teatru pentru copii (colaborare cu teatrul puck dar nu numai), desene pe asfalt, treasure hunt, muzică pentru copii, baloane de sapun uriase (cineva sa faca multe baloane pe muzica, copiii fiind innebuniti dupa baloane), trambulina, castel gonflabil, diferite activități sportive cu antrenori invitati (in care sa se poata promova antrenorii diferitelor sporturi, ex. Fotbal, baschet, tras cu arcul, gimnastica, atletism - fiecare săptămână un alt sport).
Animatoare pentru copii si clovni ar fi prezenți tot timpul pentru a întreține atmosfera.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

De 1 Iunie 2021 primaria Cluj-Napoca nu a organizat nimic. A fost un eveniment cu preturi exagerate in parcul gheorgheni/iulius.
Unii clujeni au mers in Floresti unde a fost o zi plina pentru copii cum era normal sa avem si la Cluj.

Amplasamentul proiectului

locatie diferită, dupa un calendar stabilit anterior, eventual trimestrial, ex: str. Potaissa, Bastionul Croitorului, gradina Botanica, parcul Detunata/Mare/Rozelor/Gheorgheni/Grigorescu/La Terenuri/Padurea clujenilor, Parcul etnografic, malul Somesului, piața Unirii/Muzeului, etc.

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.