Project Description

Alexandru Valentin Enache
100.000 EUR

Acest sistem de evaluare digitala 3D a miscarii corpului uman permite in timp real analiza multifactoriala ( unghiuri, traiectori, forte ) a miscarii sportivului. Aceasta analiza permite realizarea unui feedback important atat sportivului cat si staff-ului tehnic si medical pentru optimizarea si imbunatatirea calitatilor motrice a sportivului.
Acest sistem se adreseaza multor disipline sportive, atat pentru sporturi individuale cat si pentru sporturi de echipa si nu necesita pregatire minutioasa a sportivului pentru evaluare.
Sistemul poate fi folosit pentru activitati indoor sau outdoor.
Evaluarea se efectueaza cu aparatura non invaziva care are declaratie de conformitate CE.
Timpul de realizare a evaluarii si a generarii raportului in format PDF sau video cu parametrii specifici este foarte scurt.
Acest avantaj permite diseminare informatiei catre mai multi factori decidenti implicati in antrenament sau recuperare medicala a sportivului.
Principiul de gaming digital oferit de sistem este foarte atractiv pentru tanara generatie care foloseste in permanenta gageturi cu astfel de informatii, dar acum o sa fie la alt nivel.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Clujul are infrastructura necesara desfasurarii multor activitati sportive de nivel European, ce necesita un nivel de pregatire foarte ridicat pentru sportivi. Clujul poate deveni un Hub sportiv, un centru de pregatire olimpica de inalta performanta pentru multe disipline sportive.
Colaborarea cu zona universitara a Clujului permite dezvoltarea unui Centru de cercetare pentru dezvoltarea performantei sportive si recuperare medicala.
Evaluarea sportivului post traumatism, post recuperare poate dezvolta la Cluj turismul medical specializat in recuperare sportiva.
Acest sistem ar fi primul din Romania care poate deservi foarte multe discipline sportive si ajuta pregatirea sportiva intr-un mod obiectiv si profesionist. Prin acest proiect Clujul poate beneficia de digitalizarea miscarii si a activitatii fizice atat a sportivilor cat si a cetatenilor orasului, astfel se poate creea o platforma digitala prin care toti cei interesati pot beneficia de sfaturi specializate de la doctori cu exper

Amplasamentul proiectului

Stadion, Sala polivalenta, Parc Central, Sali de sport ale scolilor

Prezentare Video

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.