Project Description

400.000 EUR

In primul rand, propun organizarea unei ample actiuni de ecologizare a padurii Faget, urmata de amplasarea de panouri cu diferite informatii (fauna, flora, harta traseelor marcate). Se pot amplasa de asemenea bancute, foisoare pentru monitorizarea pasarilor (birdwatching), hranitori pentru pasari, spatii pentru hamace, loc de joaca pentru copii, loc de joaca pentru catei.
Cel mai important, se pot face spatii destinate educatiei: hotel de insecte, spatii pentru scolile din Manastur si Buna ziua, unde copiii pot veni impreuna cu profesorii si desfasura diferite activitati educative.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Padurea Faget este in prezent frecventata, pe langa oameni care isi plimba cateii, alergatori si biciclisti, si de oameni care depoziteaza deseuri. Padurea poate fi folosita pentru educatie si agrement si astfel, protejata si mentinuta curata. Atat copiii cat si adultii pot beneficia de o padure sanatoasa, parte din oras, acest lucru participand si la constientizarea importantei padurii si spatiilor verzi in viata de zi cu zi. Un exemplu bun este padurea Schullerward din orasul Bistrita. Ar trebui sa ne simtim norocosi si sa profitam de faptul ca avem atat padurea Faget cat si Hoia atat de la indemana, dar la schimb sa si avem grija de ele.

Amplasamentul proiectului

Zona de padure dintre oras (cartierele Manastur si Buna ziua) pana la stalpii de tensiune, chiar si putin dupa.

Galerie foto

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.