Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile pentru a fi supus votului.
Maria Daniela Saitis
150.000 EUR

Având în vedere numărul mare de copii cu vârsta până în 3 ani care nu sunt admiși la creșele din Cluj, solicit că administrația publică locală să ia măsuri necesare privind construirea de creșe noi in cartierele in care sunt cele mai multe solicitări.
Mamele sunt obligate să se întoarcă la muncă după 2 ani de suspendare pentru îngrijirea copilului însă efectiv nu au ce să facă cu copilașii.
Creșele private au o taxa exagerată 1700-2000 de lei pe lună, bonele au tarife de 20-25 lei/ora iar din acest motiv unii părinți sunt depășiți de situație.
O familie care mai plătește o rata la casa sau o chirie in Cluj nu are cum să își poată permite taxa unei creșe private sau bone.
Din acest motiv solicitam municipalități să construiască creșe

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Tinerele familii cu locuri de munca in Cluj sunt acea categorie sociala care trebuie sprijinită. Sunt la inceput de drum în viață cu copii mici rate la banci pe 30 de ani sau plătesc chirii in Cluj.
Conform proverbului pe un om să îl ajuți când are nevoie, așa și municipalitatea ar trebui sa aibă în vedere necesitățile stringente ale cetățenilor săi.

Amplasamentul proiectului

Mărăști,
Buna ziua,
Centru
Iris
Mănăștur
Zorilor

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.