Project Description

Rezultatul implementării

FAZA: Proiect realizat

Clujul vrea sa devina un oras in care sa te poti deplasa rapid oriunde, unde planificarea calatoriei sa fie la indemana pe orice mobil, iar tu sa poti vedea in timp real pozitia mijloacelor de transport in comun si toate alternativele ce le mai ai in jur - o bicicleta din stand-ul de langa tine, o masina GetPony, Uber-ul de la colt sau taxi-ul din apropiere.
Castigi timp, dormi de dimineata mult doritele 5 minute-n plus, nu te mai stresezi cu parcarea, ajungi la timp si te bucuri de costuri mai mici si eficienta mai mare in deplasare. Si in plus, contribui la un Cluj aerisit si punctual.

Proiectul de fata propune o solutie care sa faca din Cluj-Napoca un oras mai putin aglomerat, cu un sistem de transport mai prietenos si mai sigur pentru noi toti.
ClujWay este o aplicatie mobila, care in colaborare cu servicile CTP, iti va oferi:
- Posibilitatea de a vedea toate optiunile de transport din imediata apropiere (mijloace transport in comun, biciclete, Uber, taxi, masini GetPony)
- Sugerarea celor mai rapide trasee (autobuz, trolebus, tramvai) si posibilitatea de a opta pentru transport alternativ precum GetPony, Uber, CleverTaxi, sau...o bicicleta, de vrei si putina miscare;
- Posibilitatea de a vedea in timp real unde sunt autobuzele aflate in deplasare pe liniile alocate si cat timp mai au pana ajung la statia dorita de tine
- Acces direct din aplicatie pentru cumpararea biletului si legatura directa spre aplicatiile ce ofera servicii adiacente (GetPony, Uber, CleverTaxi).
- Optiunea de a-ti seta notificari cu privire la autobuzele intrate in statii, precum si ordinea intrarii lor in statie, pentru a facilita si spori siguranta persoanelor care nu reusesc sa vada numarul autobuzului intrat in statie
- Notificari la statiile de coborare
- Alerte cu blocaje de transport pe liniile mentionate ca si preferate

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL

De ce ar trebui sprijinită/implementată

Orasele mari pot fi complicat de parcurs. Iar Clujul devine unul dintre ele.
Argumentul principal este ca vrem sa facem Clujul mai prietenos, sa-l aerisim si sa ne crestem increderea in sistemele de transport in comun.
Incepem incurajand utilizarea mijloacelor de transport in comun si a alternativelor lor (bicicleta, GetPony, Uber, taxi), prin a le oferi cetatenilor o aplicatie precisa si rapida pentru a-si gestiona si planifica calatoria oferindu-le date exacte in timp real.

Amplasamentul proiectului

ClujWay consta intr-o aplicatie software pentru smartphone-uri, care sa constituie o platforma in timp real cu toate mijloacele de transport in comun (busuri, trolebuze, tramvaie, masini GetPony, Uber, taxi-uri), cu o interfata prietenoasa si accesibila pentru toti cetateni..
Proiectul poate presupune ca implementare in spatiu, pentru autobuzele, tramvaie si trolebuzele care nu au, sisteme de GPS. Conform ultimelor date, acestea sunt deja existente in 370 mijloace de transport.

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Locatie proiect

Proiectul nu are setată o locație exactă.