Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile necesare pentru a trece în etapa următoare.
120.000 EUR

Exista proiecte de anvergura care schimba fata orasului si viata cetatenilor lui. Exista de asemenea detalii care fac diferenta intre o zi buna si o zi proasta, iar aceste lucruri nu costa mult, insa au un impact semnificativ. Proiectul "Cluj la Puterea 10" are in vedere redefinirea spatiului public prin amplasarea de mobilier urban care sa confere clujenilor, dar si celor in trecere, o experienta unica si memorabila. Clujul se distinge de celelalte orase din tara prin multe aspecte pozitive, insa prin activitatile care au loc aici (cultura, sport, IT) competitia se muta la nivel european si de ce nu, global. In acest sens identitatea si personalitatea Clujului trebuie exprimata intr-un mod inteligent, creativ si eficace.

Astfel propunerea mea are patru coordonate care se circumscriu conceptului de mobilier urban. Le voi enumera pe scurt, descrierea pe larg putand fi vazuta in imaginea nr. 5. Cele patru coordonate se refera la mobilier urban cu caracter identitar (branding), turistic, creativ si digital, dupa cum urmeaza:

A) identitar in sensul de identitate a orasului, nu nationalist sau etnic. Pe de o parte e vorba de 1) amenajarea intrarilor in oras dinspre Floresti si aeroport si 2) amenajarea arterei principale care traverseaza orasul. (vezi img 01)

B) turistic cu referire la 3) harti panoramice si lunete cu fise pe Cetatuie, iar 4) in oras panouri informative cu obiectivele de vizitat si 5) placute cu descriere in dreptul fiecarui obiectiv (vezi img 02)

C) creativ care priveste 6) instalarea de banci cu un design neconventional, 7) amenajarea sensurilor giratorii cu ornamente florale sau sculpturi futuriste si 8) personalizarea strazilor (vezi img 03)

D) digital are in vedere 9) instalarea de info kiosk-uri care sa ofere informatii in timp real si 10) mobilier urban inteligent (vezi img 04)

O parte din aceste obiective pot fi realizate in parteneriat public-privat (finantare contra publicitate gratuita). Majoritatea au un cost simbolic dar un impact semnificativ. Unele dintre aceste lucruri pot fi replicate la intreg orasul, majoritatea raspunzand nevoii de confort, siguranta, curatenie, frumos, culoare, interactiune cu ceilalti, etc. Un loc/spatiu de nota zece este un loc in care ai cu ce sa-ti ocupi timpul, iti ofera o experienta placuta chiar daca esti numai in trecere, este un loc in care vrei sa revii.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL - În limita bugetului prevăzut în Regulamentul procesului Bugetare participativă Cluj-Napoca 2017.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Clujul e un oras european care priveste spre viitor, iar din acest motiv trebuie sa anticipam schimbarile care urmeaza sa se petreaca. Fiecare punct mentionat in acest proiect (vezi si imaginile atasate) e un loc comun in alte orase ale lumii. Suntem deja pe un trend foarte bun, avem mentalitatea potrivita, mai trebuie doar sa decoram incaperea. Intr-adevar cu o floare nu se face primavara, insa chiar si o floare poate face diferenta.

Amplasamentul proiectului

Proiectul vizeaza intreg orasul, cu precadere zonele intens circulate si/sau cu potential turistic. Toti clujenii trebuie sa poata experimenta in cartierul si pe strada unde locuiesc potentialul creativ si inovativ al orasului in care traiesc.

Galerie foto

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.