Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile pentru a fi supus votului.
Alexandru-George Berciu
150.000 EUR

Având în vedere numărul crescut de servicii online pe care Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca le oferă cetățenilor, platforma Cetățean.PrimăriaClujNapoca.ro reprezintă centralizarea tuturor acestor servicii. Astfel, prin crearea unui cont personalizat, fiecare cetățean va putea regăsi serviciile online pe care dorește să le acceseze într-un singur loc, grupate după categoria din care acestea provin, și nu va mai trebui să acceseze aceste servicii în diverse locații ale paginii web ”primariaclujnapoca.ro”.
Suplimentar se propune includerea unor facilități precum oportunitățile de voluntariat în cadrul administrației publice, diseminarea informațiilor referitoare la evenimentele, concursurile și olimpiadele organizate de administrația publică locală și de Inspectoratul Școlar Județean Cluj.
De asemenea, în cadrul platformei online se propune crearea unei secțiuni denumită ”Propuneri ale cetățenilor”, prin care utilizatorii pot expune probleme legislative cu care se confruntă, pot vota alte propuneri și pot interacționa cu factorii decizionali din orașul Cluj-Napoca (prin intermediul unor dezbateri online între cei care au propus/votat cele mai votate propuneri și funcționarii publici care au capacitatea de a le soluționa). Astfel problemele cetățenilor vor fi cunoscute de administrația publică și vor putea fi soluționate prin intermediul procedurilor de legiferare, facilitate care nu este momentan disponibilă în aplicația MyCluj.
Toate acestea reprezintă un pas important spre transformarea digitală a orașului Cluj-Napoca, crescând ușurința accesării serviciilor online cu scopul reducerii birocrației din administrația publică locală! În plus, prin secțiuni dedicate precum ”Propuneri ale cetățenilor”, ”Concursuri și olimpiade” sau ”Voluntariat”, cetățenii din Cluj-Napoca sunt încurajați să se implice activ în dezvoltarea comunității în care locuiesc!

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

La momentul redactării prezentei propuneri serviciile online oferite de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca se regăsesc la diverse adrese de internet. Câteva exemple sunt: ”primariaclujnapoca.ro/servicii-online/”, ”www.e-primariaclujnapoca.ro/taxe/”, sau ”e-primariaclujnapoca.ro/registratura/cereri/?c=424001”. Prin centralizarea tuturor acestor servicii sub o singură platformă, cetățenii vor fi încurajați să interacționeze digital cu Primăria Cluj-Napoca, printr-un singur cont și o singură platformă. În plus, prin includerea facilității de Voluntariat se va populariza HCL 527/2014, ceea ce va conduce la implicarea activă a cetățenilor în dezvoltarea orașului Cluj-Napoca.
De asemenea, această platformă ar putea fi realizată de studenți cu studii în domeniul IT, în urma unei colaborări cu mediul academic clujean.
Datorită numărului limitat de caractere, mă voi rezuma la aceste argumente pe care le consider cele mai relevante pentru implementarea acestei platforme informatice!

Amplasamentul proiectului

Platforma Cetățean.PrimăriaClujNapoca.ro se propune a fi accesibilă la adresa Cetatean.PrimariaClujNapoca.ro, cu o interfață prietenoasă cu utilizatorii și cu un timp de răspuns competitiv.

Galerie foto

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.