Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile necesare pentru a trece în etapa următoare.
150.000 EUR

Zona situată între cartierele Mănăștur și Grigorescu a Canalului Morii este una insuficient exploatată urbanistic și este în mare parte abandonată naturii. Acest proiect își propune să creeze alei pietonale și cicliste în vederea implementării unei soluții sustenabile pentru dezvoltarea acestui spațiu administrat pe alocuri ad-hoc de unii cetățeni.

Dorim amenajarea ambelor maluri astfel încât acestea să ofere refugii de odihnă într-un cadru retras de la aglomerația urbană.

Propunem regularizarea cursului de apă și montarea a două pasarele pietonale între cele două maluri pentru a permite accesul facil pe latura de sud, unde propunem amenajarea de spații cu mobilier urban.

Totodată, zona are câteva grădini amenajate ad-hoc și dorim deschiderea lor atât pentru a facilita crearea de spații noi de promenadă care să lege spațiul dintre cele două maluri ale râului cât și pentru a încuraja întreținerea unor grădini urbane, la care își pot aduce contribuția toți pasionații de grădinărit.

Este necesar ca traseele amenajate să permită tranzitul atât pentru cicliști și pietoni cât și pentru persoanele cu dizabilități, întrucât zona este atât una de tranzit, fiind una dintre puținele legături între cele două cartiere, cât și una de relaxare conexă Parcului Rozelor.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL - În limita bugetului prevăzut în Regulamentul procesului Bugetare participativă Cluj-Napoca 2017 și în limita proprietății Municipiului Cluj-Napoca.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Zona, actualmente de tranzit între Mănăștur și Grigorescu, va deveni şi zonă de relaxare. Amenajarea zonei va extinde suprafața parcului Rozelor, dar într-un ambient nou, în armonie cu natura. Tranzitul între cartiere va fi facilitat prin noi rute pietonale. Deschiderea grădinilor va aduce beneficii de sănătate pentru cetățenii care doresc să se implice în întreținerea lor. Sistematizarea zonei va genera beneficii prin scăderea riscurilor asociate unui spațiu public neîntreținut.

Amplasamentul proiectului

Zona adiacentă Canalului Morii, aflată în proprietatea autorităților locale, delimitată la vest de Someș, la est de strada Plopilor, la nord de parcul Rozelor și de complexul rezidențial Plopilor Vest, iar la sud până la limita proprietății private a blocurilor din Mănăștur.

Galerie foto

Locație proiect

Strada Plopilor 68, Cluj-Napoca 400000, Romania