Project Description

Rezultatul implementării

Proiectul pilot a fost implementat pentru început pe 12 trasee.
În urma implementării acestui proiect pilot de bugetare participativă, Primăria continuă extinderea traseelor pentru elevi și a achiziționat în 2019 10 autobuze noi dedicate pentru transportul elevilor.

FAZA: Proiect realizat

Traficul din Cluj este grav afectat de catre parintii care isi transporta copiii la scoli, mai ales in centru. Propun implementarea unui proiect de autobuze/microbuze scolare cu circuit inchis, in cooperare cu toate scolile, iar copii sa fie luati din cea mai apropiata statie de locuinta acestora. Dupa masa, la fel, copiii sa fie transportati catre locuintele lor. Monitorizarea transportului se va face printr-o aplicatie (vezi video atasat)

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL - Ca proiect pilot.

De ce ar trebui sprijinită/implementată

Imbunatatirea conditiilor de trafic si parcare in Cluj. Diferenta se vede in perioada vacantelor, cand traficul este mult mai lejer.
Imbunatatirea conditiilor de stres ale parintilor, care sunt intotdeauna presati de timp pentru a ajunge la scoala si care nu au incredere sa isi lase copiii sa foloseasca transportul in comun. Transportul sa fie monitorizat printr-o aplicatie, iar soferul sa fie informat despre absenta elevilor (vezi video atasat).

Amplasamentul proiectului

Scolile din Cluj trebuie sa faca o contorizare a elevilor pe cartiere si sa stabileasca traseele autobuzelor/microbuzelor astfel incat aria de acoperire sa fie cat mai mare. Parintii trebuie instruiti si convinsi ca aceasta varianta aduce imbunatatiri traficului din Cluj.
Propun o inchiriere a 7 autobuze/microbuze de la CTP, accesul sa se faca automatizat printr-un card, iar abonamentele sa fie partial sau total subventionate de primarie.

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Galerie foto

Prezentare Video

Locatie proiect

Proiectul nu are setată o locație exactă.