Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile necesare pentru a trece în etapa următoare.
20.000 EUR

Scopul acestui proiect este crearea unei aplicații/pagini web, conectate la sistemul intern al primăriei care ține evidența tuturor lucrărilor de pe spațiul public. Această aplicație să ofere cetătenilor informații cum ar fi ce firmă se ocupă de lucrare, între ce date e autorizată lucrarea, care e impactul asupra cetățenilor (de ex tortuar blocat, sau circulația rutieră închisă total, sau bandă de circulație blocată temporar etc), dacă și când s-a semnat recepția lucrării din partea primăriei etc.

Aplicația ar putea fi chiar integrată cu sistemul Waze, în cazul lucrărilor de pe spațiul carosabil.

Avantajele unei astfel de aplicații:
1. cei care se deplasează în o anumită zonă (cu mașina, bicicleta sau chiar pe jos) pot să prevadă anumite neplăceri temporare cauzate de acele lucrări și să caute rute alternative
2. prin transparența acestor date, s-ar pune presiune publică pe cei care efectuează lucrările ca să le termine în cel mai scurt timp, și să fie redusă la minim durata lucrării și implicit disconfortul cetățenilor. Din păcate se întâlnesc în fiecare zi situații cu lucrări la utilitățile public (de ex. reparații la conducte de gaz sau apă) care în sine durează relativ puțin (o zi, cel mult două), dar apoi groapa săpată pentru intervenție e doar acoperită cu pietriș, lucrarea poate nici nu mai e semnalizată iar readucerea carosabilului la starea de dinainte se face extrem de lent (până la 1-2 săptămâni, sau chiar e abandonată, în cazul unor lucrări de prin cartiere)

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Ar fi investiție relativ ieftină, prin care pe de o parte ar crește transparența proiectelor care vizează lucrările de pe spațiul public, iar pe de altă parte prin crearea aplicației ar da un impuls de a se găsi și alte aplicații conexe, care toate la un loc s-ar încadra în strategia de "smart city" unde se vrea să se dezvolte orașul nostru.

Amplasamentul proiectului

Cluj

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.