Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile pentru a fi supus votului.
150.000 EUR

Scopul proiectului este de a creşte suprafaţa spaţiilor verzi publice care pot fi folosite de locuitorii din Cluj-Napoca. Se propune conservarea, igienizarea şi amenajarea non-invazivă a fâşiilor de protecţie a apelor(Ve din PUG), astfel încât să fie accesibile tuturor locuitorilor oraşului.

Conform PUG se găsesc mai multe astfel de zone în oraş, existând oportunitatea dezvoltării unitare a unei reţele de spaţii verzi cu trasee pietonale destinate populaţiei.

Se propune amenajarea acestor fâşii în conformitate cu reglementările în vigoare, urmărind conservarea şi fixarea terenului, protejarea acestuia faţă de fenomenele de eroziune şi păstrarea caracterului cât mai natural al zonei . Acolo unde este posibil se pot crea, pe lângă trasee pietonale, şi locuri de odihnă, spaţii de joacă, zone de sport etc.

Pentru început am identificat 2 astfel de zone pentru a fi amenajate, dar proiectul poate fi extins la nivelul întregului oraş.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

+ creşterea numărului de spaţii verzi accesibile populaţiei
+ dezvoltarea unei reţele de trasee pietonale verzi in oraş
+ creşterea calităţii aerului
+ îmbunătăţirea imaginii urbane
+ reducerea poluării

Amplasamentul proiectului

Între strada Bună Ziua şi cartierul Andrei Mureşanu, 2 fâşii înguste paralele cu strada Calea Turzii. (a se vedea poza din ataşament: Ve Buna Ziua Andrei Mureşanu.png )
Ulterior se poate extinde şi către celelalte zone de protecţie a apelor din oraş(marcate cu Ve în PUG).
https://clujpug.ro/

Galerie foto

Locație proiect

Strada Nicolae Colan, Cluj-Napoca 400000, Romania