Project Description

Rezultatul implementării

 • Au fost achiziţionate 16 unități inteligente pentru colectarea selectivă a deșeurilor stradale, pentru colectarea separată a deșeurilor de hârtie/carton și a deșeurilor din plastic. Sistemele inteligente de colectare a deșeurilor sunt amplasate în 8 zone cu trafic pietonal intens:
  • Strada Memorandumului – în stația CTP
  • Strada George Coșbuc (la intersecția cu aleea Stadion, în vecinătatea intrării în parcul Stadion)
  • Piața Lucian Blaga, lângă Casa de Cultură a Studenților
  • Piața Unirii, la trecerea de pietoni înspre Bd. Eroilor
  • Strada Regele Ferdinand – în stația CTP
  • Strada Splaiul Independenței, în stația de tramvai din vecinătatea Sălii Polivalente
  • Strada Observatorului intersecție cu strada Republicii, în stația CTP
  • Baza Sportivă Gheorgheni
 • În urma implementării acestui proiect de bugetare participativă, Primăria are în vederea amplasarea de astfel de unități inteligente de colectare a deșeurilor în oraș.
FAZA: Proiect realizat

Prin acest proiect se doreste educarea populatiei in legatura cu beneficiile reciclarii, reducerea costurilor colectarii gunoiului si tehnologizarea orasului care devine in acelasi timp un oras verde. Se vor amplasa tomberoane inteligente echipate cu panouri solare pentru a elimina costurile de electricitate. De asemenea, aceste puncte de colectare vor fi amenajate doar pe categorii astfel incat sa se realizeze colectarea selectiva.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL - În limita bugetului maxim prevăzut de Regulamentul procesului de Bugetare participativă.

De ce ar trebui sprijinită/implementată

Prin acest proiect capacitatea de colectare a gunoaielor va creste considerabil, firma de salubritate reducand costurile aferente combustibilului si personalului, bani care vor putea fi apoi investiti in cumpararea de aparatura moderna cum ar fi noi camioane pentru transportul selectiv al deseurilor, nu impreuna cum se intampla in momentul de fata. Se implementeaza un spirit ecologic in randul populatiei, iar orasul devine primul din Romania care va colecta inteligent gunoiul.

Amplasamentul proiectului

Tomberoanele vor fi amplasate incepand cu centrul Clujului si cele mai importante zone, ca mai apoi sa ajunga in zona rezidentiala, scopul fiind eliminarea progresiva a punctelor de colectare comuna a deserilor. Rezultatul va fii o combinatie de cosuri de gunoi clasice alaturi de cele inteligente, amandoua organizate selectiv.

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Galerie foto

Prezentare Video

Locatie proiect

Proiectul nu are setată o locație exactă.