Project Description

Stadiul implementării

Licitaţia pentru achiziţionarea unităţilor de colectare selectivă a fost realuată de 3 ori, din cauza faptului că nu s-au prezentat ofertanţi.

FAZA: Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică
Constanta Prundus
120.000 EUR

Prin acest proiect se doreste educarea populatiei in legatura cu beneficiile reciclarii, reducerea costurilor colectarii gunoiului si tehnologizarea orasului care devine in acelasi timp un oras verde. Se vor amplasa tomberoane inteligente echipate cu panouri solare pentru a elimina costurile de electricitate. De asemenea, aceste puncte de colectare vor fi amenajate doar pe categorii astfel incat sa se realizeze colectarea selectiva.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL - În limita bugetului maxim prevăzut de Regulamentul procesului de Bugetare participativă.

De ce ar trebui sprijinită/implementată

Prin acest proiect capacitatea de colectare a gunoaielor va creste considerabil, firma de salubritate reducand costurile aferente combustibilului si personalului, bani care vor putea fi apoi investiti in cumpararea de aparatura moderna cum ar fi noi camioane pentru transportul selectiv al deseurilor, nu impreuna cum se intampla in momentul de fata. Se implementeaza un spirit ecologic in randul populatiei, iar orasul devine primul din Romania care va colecta inteligent gunoiul.

Amplasamentul proiectului

Tomberoanele vor fi amplasate incepand cu centrul Clujului si cele mai importante zone, ca mai apoi sa ajunga in zona rezidentiala, scopul fiind eliminarea progresiva a punctelor de colectare comuna a deserilor. Rezultatul va fii o combinatie de cosuri de gunoi clasice alaturi de cele inteligente, amandoua organizate selectiv.

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Galerie foto

Prezentare Video

Locatie proiect

Proiectul nu are setată o locație exactă.