Project Description

Stadiul implementării

Proiectul nu poate fi implementat deoarece locatarii din blocurile adiacente parcului sunt împotriva implementării acestuia, lucru comunicat în scris Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.
PROIECT NEIMPLEMENTAT

Doresc sa propun un proiect de amenajare spațiu de joaca pentru copii în cartierul Mărăști, aleea Bârsei cu strada Ciocârliei (blocul de garsoniere).

Intre blocul de garsoniere de pe strada Ciocârliei si blocul K de pe aleea Bârsei 1 exista un spațiu verde împrejmuit cu gard. În acest spațiu nu are nimeni acces de ani de zile. Între timp aici au crescut copaci înalți care asigură umbră.
În zona aceasta avem foarte putina verdeață și foarte puține locuri de joaca si de relaxare. De aceea cred ca acest spațiu, pe care deja exista copaci mari care asigura umbra, ar fi foarte potrivit pentru amenajarea unui loc de joaca pentru copii și de relaxare.
Se pot amplasa câteva bănci și jocuri pentru copii. Iar spațiul să fie deschis pentru acces public.
Nu știu cine a împrejmuit acest spațiu, nepermițând accesul acolo.

Propun această amenajare deoarece deocamdată singurul spațiu de relaxare de dimensiuni mai mari este pe rondoul de flori și zona cimentată din fata blocului mare de pe bd. 21 Decembrie 1989, unde este zgomot mare, praf si trafic pietonal intens, dat fiind că acolo este si zonă comercială.


De asemenea, tot în aceeași zonă, doresc să propun adăugarea în spațiul verde dintre blocul J (aleea Bârsei 2) și blocul I (aleea Bârsei 4) a unei gropi cu nisip și amplasarea a 1-2 bănci și a unui balansoar pentru copiii mici. Acest spațiu de joacă este de dimensiuni mici, însă este foarte necesar în zona noastră.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL - În limita proprietății municipiului Cluj-Napoca și a bugetului maxim prevăzut în Regulamentul procesului Bugetare participativă Cluj-Napoca 2018.

De ce ar trebui sprijinită/implementată

Zona Bârsei din cartierul Mărăști este foarte strâmtă și lipsită de spații verzi și de locuri de relaxare. Spațiul verde pentru care solicit amenajarea este cel mai mare din această zonă și se pretează foarte bine acestui demers.
În felul acesta, locuitorii din zonă vor avea unde ieși la aer, împreună cu copiii, fără a fi nevoiți să stea pe băncile de pe bulevard. Iar copiii vor avea un spațiu mai amplu unde să se joace. Spațiul deja împrejmuit oferă siguranță celor mici.

Amplasamentul proiectului

Proiectul urmează să fie implementat în cartierul Mărăști, aleea Bârsei, după cum urmează:
1. Prima parte a proiectul - se referă la spațiul verde situat între blocul K (aleea Bârsei 1) și blocul de garsoniere (strada Ciocârliei nr. 40)
2. A doua parte a proiectului -completarea spațiului de joacă se referă la spațiul dintre blocul J (aleea Bârsei 2) și blocul I - scările 1-3 (aleea Bârsei 4)

Galerie foto

Locatie proiect

Aleea Bârsei 1, Cluj-Napoca 400000, România