Project Description

50.000 EUR

Aleea Veteranilor conform HCL 365/2001 anexa poziția 3 citez "face legătura intre str. Donat 132 si str. Uliului 47". In realitate aceasta a fost mai degrabă o servitute pentru proprietățile construite pe loturile inițial primite de veteranii de război. Mai mult decât atât, o porțiune din aceasta alee a fost închisa publicului si ignorata de administrație nefiind amenajata. Acum aceasta alee deservește câteva proprietăți, iar cel puțin una dintre acestea utilizează terenul public pentru folosința personala a proprietarilor. In 2021 s-a realizat de către RADP asfaltarea parțială acestui drum, probabil la cererea proprietarilor care au acces din strada Donat. In sesizarea către Primărie (numărul 344152/2021, am solicitat amenajarea aleii Veteranilor si ca răspuns am fost informat ca s-a modernizat (asfaltat) aceasta alee care deservește 4 proprietăți "pana la poarta de metal". Doar ca poarta de metal invocata este o proprietate privata care ocupa domeniul public, aleea Veteranilor fiind acum blocata (vezi fotografii atașate). Primăria, fie nu a știut, fie nu a făcut pana acum nici un demers de a amenaja întreaga aleea si a o face funcțională deși mai este necesara amenajarea a unei mici părți adică 25-30% din întreaga lungime. Pentru a se deschide accesul publicului sunt necesare: buget alocat, retragerea proprietății care a însușit abuziv terenul public (vezi cad 255701 in fotografie), amenajarea de scări pe o porțiune de aproximativ 25-35 de metri si iluminat public cu stâlpi ușori (exista deja un stâlp de beton care are iluminat public) , desființarea porții de metal închise cu lacăt din strada Uliului.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Permite accesul locuitorilor cartierului Grigorescu zona Fortuna mult mai facil spre drumeții in zona Hoia si permite accesul pietonal la magazine si transportul public scurtând traseul cu cel puțin 20 de minute, a locuitorilor de pe strada Uliului in strada Donat.

Amplasamentul proiectului

str. Donat 132 si str. Uliului 47 - aleea este parțial asfaltata din 2021. Mai sunt necesare amenajarea unor scări, amplasarea a câtorva stâlpi ușori de iluminat public si deschiderea parții dinspre str. Uliului blocata de proprietăți private care au blocat accesul si o poarta (vezi fotografiile atașate)

Galerie foto

Locație proiect

Cluj-Napoca str. Uliului 47