Project Description

Stadiul implementării

Modernizarea şi extinderea Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” este cuprinsă în cadrul programului multianual de extindere, modernizare şi reabilitare şcoli derulat de Primărie. În prezent este în curs de realizare contractul pentru modificarea şi actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul de modernizare a acestei şcoli, noii indicatori urmând să fie aprobaţi la începutul anului 2023.

FAZA: Cuprins într-un proiect mai amplu al Primăriei

LA SCOLA ION CREANGA DE PE ALEEA PEANA EXISTA O MANSARDA NEFOLOSITA. PROPUN AMENAJAREA ACESTEI MANSARDE CU 6-8 SALI DE CURS.

ACEASTA SCOALA ESTE UNA DE ELITA IN JUDETUL CLUJ, SITUANDU-SE CONSTANT IN TOP 10-12 (UNDE INCLUDEM SI SCOLILE PARTICULARE UNDE MEDIA E DATA DE MULT MAI PUTINI ELEVI) DIN PUNCTUL DE VEDERE AL MEDIEI
GENERALE A ELEVILOR SCOLII , MEDIE OBTINUTA LA EXAMENUL DE CAPACITATE.
ACEST FAPT A FACUT CA DIN CE IN CE MAI MULTI PARINTI SA DOREASCA SA ISI INSCRIE COPIII LA CURSURILE ACESTEI SCOLI. IN ULTIMII 3-4 ANI DE LA 3 CLASE ZERO, S-A AJUNS LA 6 SAU PROBABIL 7 CLASE ZERO, IN TIMP CE NUMARUL SALILOR DE CLASA A RAMAS ACELASI. SCOALA ARE O MANSARDA TOTAL NEFOLOSITA. LOCUL AR PUTEA GAZDUI PANA LA 6-8 SALI DE CURS DACA AR FI AMENAJATA IN ACEST SCOP. CONSIDER CA PENTRU MULTI CETATENI AI CARTIERULUI MANASTUR, ACEST PROIECT AR FI BENEFIC.
ORICATE SOLUTII S-AU CAUTAT, NU S-A PUTUT CREA UN PROGRAM CARE SA INCLUDA INTREG COLECTIVUL DE ELEVI AI SCOLII LA CURSURI DE DIMINEATA. NICI PROIECTELE PRIN CARE SALA DE CLASA A ELEVILOR CARE FACEAU SPORT SA FIE OCUPATA DE ALTA CLASA CARE SA STUDIEZE IN ACEST TIMP ACOLO NU A DAT ROADE, NICI CLASA VOLANTA (COPIII SE MUTA CU TOATE LUCRURILE DE LA O ORA LA ALTA DIN CLASA IN LABORATOR, DIN LABORATOR IN SALA DE SPORT, DE ACOLO IN ALT LABORATOR, NICIO ALTA VARIANTA NU A PUTUT FACE CA TOTI COPIII SA VINA DE DIMINEATA. CONSIDER NECESARA FOLOSIREA EFICIENTA A ACELUI SPATIU IN PREZENT NEUTILIZAT, IN CONTEXTUL IN CARE DIN TOAMNA VOR FI SI MAI MULTE CLASE IN SCOALA.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL - În cadrul unui proiect pentru analiza soluțiilor de amenajare de noi spații educaționale, în limita bugetului prevăzut în Regulamentul procesului Bugetare participativă Cluj-Napoca 2017.

De ce ar trebui sprijinită/implementată

NU DORIM CA VREUN COPIL SA FIE PRIVAT DE AVANTAJUL DE A MERGE LA SCOALA DE DIMINEATA (CEEA CE INSEAMNA RANDAMENT MAI BUN, ASIMILARE MAI BUNA A CUNOSTINTELOR- DOVEDITE STIINTIFIC PRIN STUDII DE SPECIALITATE!)
NU DORIM CA ACTIVITATILE EXTRA-CURRICULARE ALE VREUNUI ELEV AL SCOLII ION CREANGA SA MAI FIE AFECTATE (SUNT COPII CAMPIONI LA DIFERITE SPORTURI CARE AU FOST NEVOITI SA ABANDONEZE DATORITA PROGRAMULUI DE DUPA AMIAZA)

Amplasamentul proiectului

MANSARDA SCOLII GIMNAZIALE ION CREANGA, ALEEA PEANA NR 2.

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Locatie proiect

Aleea Peana 2, Cluj-Napoca 400000, Romania