Project Description

Rezultatul implementării

Proiectul „Alei de plimbare prin pădurea Făget” a fost corelat cu proiectul  „URBforDAN” finanțat din fonduri europene.

În urma implementării s-au realizat intervenții non-invazive cu mediul natural, precum: dezvoltarea de zone de acces, trasee marcate pentru o mai bună accesibilitate în pădure, signalistică, puncte de popas și alte micro-intervenții.

Menționăm faptul că suprafața de pădure inclusă în proiect nu se suprapune cu aria protejată sit Natura 2000 RO SCI 0074 Făgetul Clujului-Valea Morii.Mai multe informații despre proiect: https://primariaclujnapoca.ro/proiecte-europene/mediu-spatii-verzi/

FAZA: Proiect realizat

Alei pavate (sau chiar din pietris, ideea e sa fie practicabile si pe timp ploios) pentru plimbare, late de 2.5 - 3m. Vor putea fi utilizate atat de cei mai in varsta cat si de mame cu carucioare. De asemenea ar fi utile si pentru cei ce vor sa faca jogging in aer curat. Din loc in loc pot fi amplasate cateva banci pentru odihna.

In alte tari exista deja asemenea alei (nu doar prin paduri ci si pe alte terenuri marginase ale oraselor) care sunt foarte bine primite si utilizate de catre locurilori pentru plimbari in orice anotimp.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL - În limita proprietăţii Municipiului Cluj-Napoca, a bugetului maxim prevăzut în Regulamentul procesului de bugetare participativă Cluj-Napoca 2019 şi a avizelor necesare.

De ce ar trebui sprijinită/implementată

Contribuie la cresterea calitatii vieti in Cluj Napoca, prin respirarea unui aer mai putin poluant si deconectarea de la agitatia orasului. Momentan este greu accesibil celor varstnici si mamelor cu carucioare iar cu o simpla amenajare poate deveni un loc de recreere pentru mai multi locuitori ai orasului.

Amplasamentul proiectului

Alee principala ce uneste cartierul Faget cu Campului si Europa, perecum si alte aleei adiacente.

Calendar implementare

1. Demararea implementării

2. Proiectare

3. Desfășurarea procedurilor legale de achiziție publică

4. Execuția lucrării

5. Proiect realizat

Galerie foto

Locatie proiect

Padurea Faget, Cluj-Napoca, Romania