Project Description

180.000 EUR

Propunerea are în vedere optimizarea unui tronson de 650m de pe str. Borhanciului, pentru locuitorii din zonă sau cei care se află în tranzit pe jos, cu bicicleta, cu trotineta sau cu mașina;
Pe acest tronson, majoritatea terenurilor de la stradă sunt ocupate de construcții finalizate sau, cele neconstruite au PUZ-uri aprobate sau în curs de aprobare, deci se vor construi curând;
Important este că pe marginea străzii există fâșii de teren liber neamenajat, în proprietate publică sau cedat pentru regularizarea străzii, deci nu e nevoie de exproprieri.
Așadar, există posibilitatea de a avea:
- Un trotuar pe partea nordică a străzii, lung de 650m și lat de min. 1.40m și tot rămâne spațiu
- O pistă de biciclete cu dublu sens pe partea sudică, pe 650ml.
- amenajarea celor 4 stații de autobus de pe acest tronson.
- mobilier urban (băncă, coș de gunoi) în câteva puncte unde ampriza străzii permite acest lucru.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Implementarea proiectului s-ar realiza pe terenuri aflate în proprietate publică, iar prin intervenții punctuale, s-ar îmbunătății calitatea spațiului public prin:
- condiții optime de așteptare a bus-ului - în stații amenajate, atractive și încurajarea circulației cu mijloacele de transport în comun.
- circulația pietonală s-ar desfășura pe ambele părți ale străzii, nu doar pe cea sudică ca în prezent; mamele cu cărucioare, copii sau cei care tranzitează se vor plimba în siguranță.
- locuitorii zonei vor fi încurajați să circule cu bicicleta, odată creeate condițiile; ”cicliștii de weekend” (nu puțini în prezent) care vin dinspre str. Brâncuși pentru a merge în livadă sau spre satul Gheorgheni vor beneficia și ei de circulația în siguranță; un exemplu asemănător în acest sens sunt pistele deja realizate în cartierul Făget spre satul Ciurila.
- se facilitează accesul spre alte investiții promise de primărie în zonă; degeaba se realizează, dacă n-ai cum să ajungi la ele;

Amplasamentul proiectului

S-E orașului, cartierul Borhanci, pe str. Borhanciului-tronson de 650m cuprins între intersecțiile cu str.Antonina de Gerardo (V) și str. Theodor Pallady (E).

Documente

650Borhanci.pdf

Locație proiect

strada Borhanciului, cartierul Borhanci