Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile pentru a fi supus votului.
150.000 EUR

Scopul proiectului este de a înființa un parc/zonă de agrement în cartierul Bună Ziua, deoarece în acestă zonă spațiile verzi lipsesc cu desăvârșire.

Înțelegem că primăria nu deține terenuri în acest cartier și că totul este “privat”, dar e singura instituție care putea/poate să impună constructorilor de ansambluri rezidențiale să cedeze teren pentru amenajarea unor spații verzi mai generoase, pe măsura numărului mare de apartamente construite și al numărului de adulți și copii în continuă creștere.

Am identificat un teren privat între strada Nicolae Colan și Ansamblul Rezidențial Andrei Mureșanu Sud de dimensiuni mici, aproximativ 1000 - 1500 mp care nu are potențialul de a fi folosit la altceva, fiind destul de îngust și cu un acces dificil.
Bineînțeles că Primăria poate identifica orice alt loc în acest cartier care are potențial de a deveni o oază verde pentru Bună Ziua, cât și pentru cartierele învecinate. Încă mai sunt spaţii libere în Bună Ziua, dar curând betonul va fi stăpân, iar pe lângă blocurile înalte vor exista doar câţiva copaci chinuiţi dacă nu se ia atitudine vizavi de acestă situţie acum.

Menționez că sunt mai multe soluții posibile prin care se poate achiziționa şi amenaja acest teren sau oricare altul (ideal mult mai mare) în cartierul Buna Ziua pentru a crea un spațiu verde : achiziționarea terenului din bugetul proiectului, schimb cu alt teren deținut de primărie, atragerea sponsorilor, atragerea de fonduri europene.

Bugetul de 150 000 euro poate fi folosit atât pentru achiziționarea terenului identificat, cât și pentru amenajarea acestuia (igienizare, plantare copaci, gazon, bănci, facilități pentru copii) în limita fondurilor.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Persoanele care locuiesc în Bună Ziua nu dispun de facilități normale precum parcuri și zone verzi, servicii publice etc asemenea locuitorilor din celelalte cartiere, deşi toţi avem aceleaşi îndatoriri.
Argumente pentru crearea unor spaţii verzi în acest cartier :
+ adulţi şi copii mai sănătoşi, mai fericiţi şi mai puţin stresaţi
+ aerul mai curat
+ diminuarea poluării
+ aspectul estetic

Amplasamentul proiectului

Număr cadastral: 316182, terenul îngust aflat între Strada Nicolae Colan și Ansamblul Rezidențial Andrei Mureșanu Sud.
Sau orice alt loc ales de primarie în cartierul Bună Ziua.

Galerie foto

Locație proiect

Strada Augustin Presecan 8, Cluj-Napoca, Romania