Project Description
Proiect neeligibil
Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile pentru a fi supus votului. Pornind de problema cantitatii enorme de deseuri si a numarului mare de copii orfani am gasit o solutie eficienta pentru a putea gestiona si valorifica inteligent deseurile, transformandu-le din resurse neutilizate, nocive pentru mediu si sanatate in resurse reciclabile, ce pot fi valorificate, devenind astfel o sursa de venit pentru persoanele cu venituri mici sau cu nevoi speciale. Proiectul se pliaza foarte bine pe principiile si obiectivele dezvoltarii durabile. Pana la urma e vorba de un sistem in care ne putem bucura de un mediu mai sanatos si curat, o lume mai buna si o sansa pentru toti. De asemenea persoanelor fara adapost sau cu venituri mici vor avea posibilitatea sa se incadreze in acest proiect primind un adapost sau fiind angajati.
Etapele de desfasurare ale proiectului:
1) Sa colaboreze cu firmele de reciclare din Cluj si alte firme care ar dori sa se implice
2) Sa se faca un studiu de teren si sa identifice locurile importante pentru amplasarea unor centre de reciclare. Locurile respective sunt institutiile scolare, prescolare si universitare precum si caminele si, desigur, alte locuri unde se arunca cele mai mari resurse de hartie / plastic. Iar locul de depozitare a resurselor de reciclare ar fi un minim tomberon pe locatie/camin pentru toate resursele de reciclare. Astfel se va evita selectia separata pentru fiecare si numarul de tomberoane pentru asta.
3) Sa promoveze si sa mediatizeze activitatile proiectului in mediu online impreuna cu o echipa de profesionalisti in domeniul artistic si tehnic (site, scurtmetraje, flyiere, etc).
5) Sa genereze locuri de munca pentru persoane cu venituri mici sau fara adapost.
6) Sa genereze un venit pentru proiectele sociale ale Primariei dedicate familiilor cu venituri mici si copiilor orfani.
7) Sa se construirea o mica fabrica (Low Cost Budget) pentru gestionarea deseurilor de la groapa de gunoi (doar instalarea catorva benzi rulante).
Important de stiut!
Prin proiect venim in completarea serviciilor existente si nu se suprapune cu serviciciile pe care deja Primaria le ofera prin cele doua firme de salubritate. Este foarte important sa se vada clar cu ce aduce proiectul in plus fata de ceea ce se face deja la nivel de oras.
De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul
- Orice substanta sau obiect pe care detinatorul / cetateanul le arunca sau are intenția sau obligatia sa le arunce, pot constitui o risipa enorma de resurse, atât de materiale, cât și de energie.
- In 2015 in Romania s-au inregistrat peste 58.000 de copii abandonati dintre care doar 4000 sunt adoptati de catre alte familii.
- E un proiect pentru toti cu un minim nivel de implicare pentru contributia nevoilor speciale a altor persoane.
Amplasamentul proiectului
Mici detalii despre mica fabriba:
- Low budget project.
- Instalarea unor benzi rulante care sa transporte deseurile la o viteza foarte mica.
- Angajarea unui personal (pot fi si voluntari) pentru a selecta pe categorii deseurile reciclabile. De asemenea punerea la dispozitie adapost si mese de masa pentru persoanele fara adapost.