Project Description

Radu Sandru
20.000 EUR

Cea mai mare problema de sanatate a vermurilor noastre este obezitatea. Aceasta duce la diverse afectiuni letale sau la unele cronice. Impactul negativ este nu numai asupra sanatatii individului, ci si asupra familiei, a comunitatii si a sistemelor publice sociale si de sanatate prin povara emotionala si financiara pe care cei afectati o exercita fara voia lor. Sedentarismul este in foarte stransa legatura cu obezitatea, prin urmare cetatenii trebuie incurajati sa devina mai activi.

O metoda foarte buna, care se utilizeaza deja in alte tari in diverse scopuri, este printr-o aplicatie de tip "pedometru" care masoara numarul de pasi pe care i-a realizat in decursul unei zile persoanele ce o folosesc. Pentru incurajarea utilizarii, prin aplicatie se vor face clasamente in functie de activitatile zilnice ale participantilor si, periodic, se vor oferi premii cum ar fi tichete, vouchere, intrari gratuite la cinema, la gradina botanica sau la muzee, eventual premii cu valoare mai mare pe parcurs ce aplicatia se va dezvolta in decursul timpului cu ajutorul reclamelor si a sprijinului Primariei: mingi, incaltari pentru alergat si mers pe jos, echipamente sportive, biciclete, trofee si medalii pentru cei mai activi cetateni din punct de vedere fizic. Pentru a acorda sanse tuturor varstelor aplicatia ar trebui sa aiba doua categorii majore: jogging si mers la pas.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

1. Cresterea calitatii vietii printr-o viata mai activa si mai sanatoasa
2. Scaderea pe termen mediu si lung a cheltuielilor publice alocate bolilor asociate cu obezitatea printr-o investitie nesemnificativa in raport cu beneficiile
3. Scaderea aglomeratiei din mijloacele de transport in comun, eventual chiar si a traficului auto
4. Scaderea indirecta a noxelor provenite din trafic
5. Posibilitatea dezvoltarii unei aplicatii care s-ar putea autosustine din reclame si sponsorizari sau chiar una profitabila
6. Schimbarea treptata a mentalitatii cetatenilor in privinta mobilitatii

Amplasamentul proiectului

Pe intreg teritorul administrativ al municipiului Cluj-Napoca si, dupa caz, a localitatilor partenere. Pentru a evita trisorii, trebuie gasite solutii pentru depistarea acestora si limitarea punctelor maxime ce pot fi acumulate zilnic.

Galerie foto

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.