Statii compostare la fiecare bloc

Bugetare participativă

Statii compostare la fiecare bloc 2017-08-20T22:53:36+00:00

Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu îndeplinește toate criteriile pentru a fi supus votului.
0 voturi
Camelia Gui
31.400 EUR
." icons_boxed="" icons_boxed_radius="" color_type="" icon_colors="" box_colors="" tooltip_placement="" pinterest_image="/wp-content/uploads/2017/07/default.jpg" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" class="" id="" /]

Proiectul vizeaza instalarea unei statii de compostare simple la fiecare asociatie de proprietari. Scopul principal consta in amenajarea unei instalatii simple (paleti si cateva materiale pt creat compost) in cartierele clujene, pentru a valorifica gunoiul menajer. Oamenii vor fi mai receptivi la colectarea selectiva si vor vedea rezultatele imediate ale muncii lor.
Cu supravegherea adecvata si ghidaj adecvat din partea unor asociatii specifice din Cluj, gunoiul menajer ar trebui sa poata fi transformat in produs vandabil sau ingrasamant pentru gradinile si plantatiile din jurul blocurilor.

In localitatea Cluj-napoca sunt in prezent 3.144 asociatii de proprietari. Proiectul ar urma sa aplice aceasta masura la 10% din ele--> 314 x 100 EUR/ asociatie [100 EUR=aprox 80 EUR create instalatie compost + 20 EUR contributia la monitorizare si mentenanta statie compost].

De ce ar trebui sprijinită/implementată

1. Pentru ca oamenii trebuie sa fie implicati activ in colectarea selectiva si sa-i vada beneficiile imediate
2. Pentru ca ar contribui la crearea unui simt al comunitatii prin dezvoltarea unui proiect comun
3. Pentru ca s-ar putea constitui intr-o sursa de venit suplimentara a asociatiei de proprietari si ar degreva contributorii de alte sarcini de plata

Amplasamentul proiectului

In spatiul hotarat de fiecare asociatie de proprietari, in proximitatea blocurilor din cartierele Marasti, Manastur, Grigorescu, Buna Ziua si Andrei Muresanu. Fiecare statie de compost ocupa in jur de 2 x 2 mp si poate fi ajustata relativ la resursele fiecarui spatiu.

Prezentare Video

Locatie proiect

Fiecare cartier, in zona scarilor de bloc