Spitale interconectate si banda de urgenta pentru str. Clinicilor

Bugetare participativă

Spitale interconectate si banda de urgenta pentru str. Clinicilor 2017-08-10T14:20:28+00:00

Project Description

Cristina Roman
150.000 EUR

Orasul Cluj-Napoca este centrul universitar de medicina din Transilvania (si nu numai), dar la capitolul spitale-infrastructura stam foarte prost. Propun interconectarea spitalelor de pe strada Clinicilor pentru a nu mai fi nevoiti pacientii sa astepte dupa ambulante ca sa fie transferati de la o sectie la alta sau transportati cu targa prin curtile spitalelor. Propun construirea unui pasaj subteran/suprateran pe strada Clinicilor, destinat exclusiv personalului medical si pacientilor si pasaje supraterane intre sectiile spitalelor. In Cluj-Napoca sunt 8-10 ambulante active (cu tot cu SMURD) care trebuie sa acopere orasul dar si localitatile limitrofe, iar acestea de multe ori nu pot sa ajunga la cazurile grave deoarece transporta pacientii intre spitale. Deasemenea, trebuie sa existe o banda de urgenta pentru ambulante, de multe ori acestea raman blocate minute bune in trafic la cativa zeci de metri de UPU. Stiu ca unele proprietati sau institutii medicale nu tin de Primaria Municipiului Cluj-Napoca, dar se poate face un parteneriat cu Consiliul Judetean Cluj pentru a imbunatati calitatea serviciilor medicale din orasul nostru.

De ce ar trebui sprijinită/implementată

Trebuie sa sustinem si sa contribuim la imbunatatirea serviciilor medicale, avand in vedere numarul foarte mare de pacienti pe care il au spitalele din Cluj-Napoca, dar si prioritizarea serviciului de ambulanta in oras.

Amplasamentul proiectului

Construirea pasajelor supraterane/subterane pe strada Clinicilor, intre sectiile Spitalului Judetean de Urgenta, Spitalul clinic de adulti, numerele 3-5 si 4-6.
Pasajele supraterane se pot construi pe structura metalica, iar banda de urgenta sa fie instituita pe strada Iuliu Hateganu si strada Clinicilor pana la intersectia cu Piata Lucian Blaga.

Prezentare Video

Galerie foto

Locatie proiect

Strada Clinicilor 4-8, Cluj-Napoca 400000, Rumänien