Servicii Sociale Digitale prin aplicația „ClujCares”

Bugetare participativă

Servicii Sociale Digitale prin aplicația „ClujCares” 2017-08-20T22:59:50+00:00

Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a întrunit numărul de voturi necesare pentru a trece în etapa următoare.
71 voturi
Daniel Lucaci
60.000 EUR

Cred că nu greșesc prea tare dacă îl numesc pe „Lulu” vedeta Clujului din anii 90, l-am întâlnit personal la fel ca mulți dintre noi și am crescut cu poveștile amuzante despre năzdrăveniile lui. Au existat și încă există în Cluj mulți oameni care au mare nevoie de ajutor și nu sunt nici pe departe așa de carismatici și vocali cum era Lulu, mulți dintre ei se pierd în peisaj sau după cum spun unii strică peisajul.
Întradevăr nu ne șade bine acum că am devenit oraș cu pretenții, am fost până și Capitală Europeană a Tineretului, nu ne șade bine să avem prin centru copii cerșetori și oameni care dorm pe marginea drumului.
Nu putem doar să-i alungăm dintr-un loc în altul și fiecare dintre noi știe că atunci când le dăm un leu acela nu e ajutor pe termen lung.
Sunt mulți clujeni care doresc să ofere ajutor dar nu știu cum pentru că în prezent nu există un sistem de informare integrat cu toate tipurile de servicii sociale disponibile și o cale de acces direct către acestea.
Pentru asta a venit ideea „ClujCares”, o aplicație pentru clujenii care doresc să ajute cu mai mult decât un leu!
Prin intermediul acestei aplicații clujenii vor avea tot timpul în mână toate informațiile despre instituțiile de stat sau ONG-uri care oferă servicii de ajutor ajutor social celor aflați în dificultate precum și instrucțiuni despre cum să procedeze în funcție de caz pentru a oferi exact ajutorul de care are nevoie fiecare. La fel de ușor cum își aleg o melodie sau caută evenimente clujenii vor putea acum să ofere ajutor pe termen lung și astfel să-și transforme orașul îmbunătățind calitatea vieții acolo unde este mai mare nevoie.
Vor putea să lase recenzii despre calitatea serviciilor oferite de către instituțiile de ajutor social și să facă donații. De asemenea vor putea să contacteze instituțiile resprective direct din aplicație și să lanseze diferite campanii pe care să le distribuie pe rețelele de socializare pentru strangere de fonduri sau aducerea unei situații în atenția publică. O altă facilitate ar fi lansarea unui caz, atenționând instituțiile de ajutor social adecvate, urmărirea acelui ca

Primaria Cluj-Napoca

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL

De ce ar trebui sprijinită/implementată

Beneficiile acestui proiect ar fi următoarele:
Dezvoltarea implicării civice.
Facilitarea digitalizării serviciilor sociale.
Acces mult mai ușor la informații vitale.
Crearea unor noi rețele de cooperare.
Creșterea reală a calității vieții acolo unde este nevoie mai mare.

Amplasamentul proiectului

Birou închiriat.

Locatie proiect

Proiectul nu are setată o locație exactă.