Project Description

Rusu Paul-Liviu
100.000 EUR
Adăugat la favorite! Adaugă la favorite

Scopul proiectului : Reamenajarea zonei pietonale, a parcului si locului de joaca pentru copii si a suprafetei verzi din zona centrului comercial Minerva

Situatie actuala : Zona pietonala din fata centrului Minerva este o zona foarte circulata din Manastur si se prezinta ca un spatiu inchis, tot mai mizerbil, mobilat cu acelasi tip de mobilier, care desi atrage multi locatari, nu prezinta un design atractiv si practic decat pentru o mica parte dintre acestia. Langa zona pietonala se mai afla si un spatiu verde de dimensiuni considerabile care este complet ingradit
Locul de joaca pentru copii este compus din aceleasi elemente ( topogane si leagane ) ca in orice alt parc ar Clujului, are o mica varietate de activitati ce pot avea loc si designul e invechit si cu caracter inchis.
Parcul cu fantana are suprafete inchise cu garduri metalice ( spatii ce pot fi utilizate de public ), are doar un tip de banci, este slab luminat, iar fantana are un design sarac si este subutilizata.
Spatiul verde din contiuarea parcului este si el flancat de gardurile care inconjoara spatile verzi, din nou mobilat cu acelasi tip de banci si slab luminat.

Situatie propusa : Zona pietonala propunem sa fie regandita astfel incat sa comunice cu spatile comerciale adiacente si sa creeze o mai buna legatura cu parcul din continuarea acestuia si cu statia de autobuz. Propunem sa fie amenajat cu un mobilier modern si corespunzator pentru mai multe categorii de varsta . Se pot deschide zone pentru terase si intervenii cu un design peisager mai atractiv. Propunem de asemenea sa fie luminat adecvat.
Locul de joaca propunem sa fie reamenajat cu obiecte de joaca moderne care sa creasca posibilitatile de joaca pentru copii, sa fie un design nou si contemporan.
Parcul cu fantana poate deveni un spatiu de loisir modern cu mare usurinta, prin amenajarea cu mobilier modular, iar fantana urmand sa fie amenajata astfel incat ea sa devina un loc interactiune.
Spatiul verde care leaga parcul de zona comerciala propunem sa devina un spatiu deschis, fara garduri, luminat adecvat si mobilat modern.

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL - În limita bugetului maxim prevăzut în Regulamentul procesului Bugetare participativă Cluj-Napoca 2019 și în limita proprietății Municipiului Cluj-Napoca.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Situatia spatilor publice din cartierele de locuit e neglijata si credem ca e timpul ca aceste spatii sa capete un aer nou, proaspat unde locatarii sa isi poata desfasura activitati pentru care de altfel ar trebui sa parcurga distante prea lungi uneori.
Parcurile si locurile de joaca au devenit monotone, toate urmand acelasi design lasat din perioada comunista si credem ca e momentul ideal ca aceste spatii sa primeasca un design contemporan.
Populatia Manasturului e intr-o tranzitie, chiar daca populatia batrana inca predomina, tineri studenti si famili le vor lua locul in viitoarul apropiat si este crucial ca printr-o arhitectura actuala aceste spatii sa devina mai atractive si sa suporte nevoile viitoare ale cartierului

Amplasamentul proiectului

Spatile rezultate in urma proiectului vor creste in primul rand calitatea vietii din zona imediat apropiata.
Prin luminat si mobilat corespunzator va creste si siguranta zonei ( in situatia actuala, in special noaptea, spatiul atrage multi oameni ai strazii si ca atare mizerie...).
Parinti vor avea un spatiu mai atractiv unde isi pot scoate copii la joaca si socializare.
Pensionarii reprezinta o mare parte a locatarilor, iar acestia vor avea spatii unde pot iesi la aer.

Galerie foto

Locație proiect

Complex comercial Minerva, Cluj-Napoca 400000, Romania