Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile pentru a fi supus votului.
Georgiana Bigea
150.000 EUR

Reabilitarea și ecologizarea drumului str. Cernăuți - care face legătura dintre Sf. Ion și Mănăștur (zona Citadela) necesită strângerea deșeurilor de pe marginea drumului, amplasarea de coșuri de gunoi, refacerea șanțurilor colmatate de pe ambele părți ale drumului și acoperirea drumului cu un strat nou de piatră și compactarea acesteia.
Etapele proiectului:
1. Analizarea traseului (2 km) de la intersecția cu strada Bucovina, până la intersecția cu Sf. Ioan a str. Cernăuți, cu ajutorul unei echipe de ingineri și proiectanți specializați.
În urma unui studiului efectuat de către noi, acest drum poate fi circulat în prezent numai de autovehicule Jeep 4x4, datorită denivelărilor de tip „off-road”. Aceste gropi sunt periculoase pentru mașini, precum și pentru pietoni.
Porțiunea dinspre str. Bucovina reprezintă un pericol pentru părinții cu cărucioare, pietoni și vârstnici care coboară până la stația de autobuz de pe str. Edgar Quinet. Această porțiune are parte de trafic intens, mai ales dimineața și seara, când locuitorii merg la servici, cu atât mai mult cu cât nu există decât o singură bandă de mers, iar necesitatea de a evita gropi agravează problema.
2. Refacerea șanțurilor și consolidarea malurilor pentru captarea apei care vine din pădure.
3. Așternerea unor straturi de piatră și compactarea acestora.
4. Strângerea deșeurilor de pe marginea drumului, amplasarea de coșuri de gunoi și de marcaje cu interdicția de a arunca deșeuri în zonă.
6. Opțional - refacerea barierei de acces, pentru a putea monitoriza și restricționa accesul unor persoane rău intenționate care doresc să arunce acolo deșeuri din construcții sau alte materiale.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Porțiunea de drum de la intersecția cu str. Bucovina (Mănăștur, după str. Edgar Quinet) și până la Sf. Ioan, în suprafață de aprox. 2 km, este în stare de degradare, datorită ploilor și a colmatării (acoperirii) șanțurilor de pe o parte și cealaltă a drumului, prin creșterea vegetației și alunecările de teren.
Prima porțiune, de la intersecția cu str. Bucovina până la blocurile Citadela deservește cele aproximativ 370 persoane care locuiesc la aceste blocuri și la blocurile de pe str. Mărișel. Reabilitarea str. Cernăuți până la intersecția cu Sf. Ioan, care este un drum pietruit, ar oferi o variantă alternativă de acces la blocurile de locuințe, precum și la casele rezidențiale din această zonă.
Bicicliștii și pietonii care frecventează acest drum sunt nevoiți să ocolească gropi adânci, pline de noroi și apă, ceea ce favorizează activități precum aruncarea deșeurilor din construcții pe marginea drumului de către persoane care profită de inaccesibilitatea drumului pentru autorități.

Amplasamentul proiectului

Drumul care face legătura dintre str. Edgar Quinet și Sf. Ioan se numește str. Cernăuți și este un drum necesar pentru a decongestiona traficul care se face în fiecare zi pe această străduță cu o singură bandă. Escuarele formate pe margine sunt singura soluție pentru a acorda prioritate celor care urcă, dar craterele formate în timp agravează problema acestui drum, mai ales iarna. Porțiunea dinspre Sf. Ioan este frecventată de drumeți și bicicliști, accesul mașinilor fiind foarte dificil.

Galerie foto

Locație proiect

Strada Cernăuți, Cluj-Napoca 400000, Romania