Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile pentru a fi supus votului.
75.000 EUR

In prezent, majoritatea factorilor implicati - elevi, dascali, parinti - sunt de parere ca educatia pentru noua generatie trebuie sa se faca diferit, folosind metode noi si inovatoare, care sa includa si tehnologia. Avand in vedere modul in care este construita curricula scolara, dascalilor le ramane sa dea singuri dovada de inventivitate, sa caute in permanenta resurse online (de multe ori disponibile in alta limba decat cea materna) pentru a preda diferite materii. Dorim sa facem cunoscut educatorilor si invatatorilor conceptul de "pedagogie deliberativa", care inseamna folosirea unor metode interactive de lucru la clasa, cu elevii, incepand chiar de la varste fragede (5-7ani), indiferent de materia predata sau de tema pusa in discutie. Aceasta metoda aduce foarte multe beneficii pentru elevii implicati, ei nu raman simpli "recipienti" de informatie, ci se implica intr-un dialog structurat, invata notiuni noi, dezvolta abilitati de comunicare, empatie, argumentare, etc. Temele de discutie sunt atent alese, astfel incat sa reflecte realitatea de zi cu zi a copiilor de gradinita si scoala primara si sa contribuie la dezvoltarea socio-emotionala a acestora, de exemplu: cum sa te simti in siguranra, bullying, cum sa iti ceri iertare, cum sa iti faci prieteni noi , etc.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Educatorii si invatatorii au nevoie de acces la metode invatare moderne, atractive pentru elevii cu care lucreaza, care sa includa si tehnologia. Prin intermediul platformei pe care dorim sa o dezvoltam, vom oferi cursuri de formare pentru cadrele didactice, astfel incat orele de la clasa sa fie diferite, sa mearga dincolo de programa scolara, sa ii puna in prim pe plan pe elevi si sa le dea posibilitatea sa dezvolte noi abilitati pe durata procesului de invatare. Beneficiile se vad si se contruiesc pe termen lung: educatorii si invatatorii incep sa lucreze mai mult online si dezvolta capacitatea de a utiliza resurse educationale variate, incep sa introduca putin cate putin metodele de invatare interactiva si in randul elevilor, iar acestia din urma se simt parte a procesului de invatare (in loc de ceva ce le este pre(dat), ei au acces la ceva ce au construit impreuna, ca resursa educationala.

Amplasamentul proiectului

Proiectul se va desfasura in Municipiul Cluj-Napoca. Va debuta cu cate o intalnire de prezentare in 5 scoli clujene si apoi se va desfasura in spatiul online sub forma unor module de formare, in care se vor imbina informatiile teoretice cu experienta practica de la clasa, in urma implementarii, de catre educatori si invatatori a metodelor de lucru prezentate.

Locație proiect

Cluj-Napoca 400001, Romania