Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile pentru a fi supus votului.
Crenguta Hoza
5.000 EUR

Violenta împotriva copiilor cât și educația cu bătaia trebuie sa inceteze.
Cetățenii trebuie sa fie educați și încurajați sa ia atitudine dacă sunt părtași la astfel de evenimente.
Existenta unor plăcute cu mesaje (precum exemplul de mai jos), în spațiul public (în special parcuri de copii) ar face un prim pas spre schimbare.
Copiii ar înțelege dacă sunt abuzați și ca au drepturi, iar cei ce sunt părtași la astfel de scene ar intelge ca trebuie sa semnaleze imediat așa ceva la un număr de telefon.
DOAR PRIN IMPLICARE PUTREM SCHIMBA CEVA.

''Potrivit art. ** Legea ***/****, copilul are dreptul la respectarea personalităţii şi individualităţii sale şi nu poate fi supus pedepselor fizice sau altor tratamente umilitoare ori degradante. Măsurile de disciplinare a copilului nu pot fi stabilite decât în acord cu demnitatea copilului, nefiind permise sub nici un motiv pedepsele fizice ori acelea care se află în legătură cu dezvoltarea fizică, psihică sau care afectează starea emoţională a copilului. Copilul are dreptul să depună singur plângeri referitoare la încălcarea drepturilor sale fundamentale. Sunt interzise aplicarea pedepselor fizice sub orice formă, precum şi privarea copilului de drepturile sale de natură să pună în pericol viaţa, dezvoltarea fizică, mentală, spirituală, morală sau socială, integritatea corporală, sănătatea fizică sau psihică a copilului, atât în familie cât şi în orice instituţie care asigură protecţia, îngrijirea şi educarea copiilor.

Atât Copiii care sunt supuşi la rele tratamente cât și cei partasi la astfel de tratamente pot face sezizări la Telefonul Copilului: ****** - disponibil 7 zile din 7, intre orele 08:00 - 00:00 ''

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Desi de multe ori invizibila, violenta împotriva copiilor este un fenomen foarte răspândit.
De mai multe ori am fost părtașă atât eu cât și prietenii mei unor astfel de scene în spațiul public.
( copii bruscați, loviți, înjurați în public )

Cred ca acest lucru trebuie stopat prin implicarea directa a cetățenilor.
Oamenii trebuie informați și încurajați sa ia atitudine.
Atât adulții cat și copiii trebuie sa înțeleagă ce înseamnă abuz, iar dacă nu știu încă, trebuie educați în sensul acesta.
Cetățenii trebuie sa învețe ca ''bătaia Nu este rupta din rai'' și sa vadă ca autoritățile fac demersuri vizibile de stoparea violentei.

Amplasamentul proiectului

Placutele ar trebui amplasate în primul rând în spațiile frecventate de părinți și copii: parcuri, piete, în cadrul evenimentelor publice.

Galerie foto

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.