Project Description

55.000 EUR

Crearea unei piste noi de alergat în baza sportivă Gheorgheni care să utilizeze cât mai mult din marginile bazei sportive.
Momentan este o singură pistă de cauciuc specială pentru alergare care se află în colțul de sud-est a parcului lângă terenurile de volei și badminton. Este o pistă de alergare foarte bună cu suprafață specială de cauciuc, printre arbori deci are umbră în timpul zilei și este lungă de aproximativ 330m. Această pistă este prea mică pentru alergători de peste 5km pe zi.
Se poate amenaja o pistă de cauciuc pe latura cu pârâul Becaș continuare între gard și zona de picnic (paralel cu pârâul Becaș) și în continuare pe lângă gardul dinspre strada Soporului (poză atașată)
Această propunere de pistă de alergare cu suprafață din cauciuc poate să fie fără alea pavată pentru promenadă dacă bugetul nu permite. Se pot amenaja și câteva bănci pentru relaxare.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Cluj-Napoca are o comunitate foarte activă de alergători dar sunt puține trasee pentru alergătorii de distanță. Sunt mulți alergători care aleargă minim 4-5km pe zi ceea ce necesită un traseu mai lung de alergare.
Sunt mulți alergători care din păcate aleargă pe pista de role și biciclete din baza sportivă Gheorgheni deoarece este dublă ca și lungime față de pista de cauciuc pentru alergat.
În partea vestică din baza sportivă Ghergheni este o suprafață mare de teren neutilizat. Propunerea este de a crea o pistă de alergare pe lângă gardul bazei cu întoarcere. Nu se schimbă radical utilizarea terenului.

Amplasamentul proiectului

Baza sportivă Gheorgheni

Galerie foto

Locație proiect

Aleea I.T.Stan 63, Cluj-Napoca 400000, Romania