Project Description

2.000 EUR

Oprirea circulației rutiere prin centrul orașului la sfârșitul săptămânii sau în sărbători legale prin utilizarea parcărilor de la periferia/ în afara orașului și utilizarea tichetului de parcare ca bilet de transport în comun.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Beneficiul principal al implementării ar fi reducerea poluării, a zgomotului, siguranța locului de parcare și al asigurării mijlocului de transport în comun. Se pot instala în această perioadă mese și tonete pe spațiul eliberat, se pot organiza spectacole, concerte, concursuri, se poate circula cu bicicleta /trotineta. Ar fi un centru al orașului de vizitat în mod civilizat.

Amplasamentul proiectului

Utilizarea parcărilor cu plată existente (Mănăștur, Mărăști, Zorilor, etc) în weekend sau sărbători legale, la care tichetul de parcare să fie corelat cu un bilet de calatorie de o zi pe orice mijloc de transport in comun din oraș. Restul circulației auto ar putea fi dirijată pe rutele ocolitoare centrului iar prin centru ar circula doar transportul în comun, cu mijloace de transport ecologice. Zona este delimitata de strada Avram Iancu - Piața Unirii + strada Republicii - Piața Avram Iancu.

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.