Project Description

Ioana Boldis
500 EUR

Proiectul urmareste crearea unui oras mai prietenos pentru copii. Desi autoritatile locale cauta permanent solutii pentru a facilita dezvoltarea locurilor de joaca pentru copii, raman multe zone din oras in care spatiile de joaca sunt slab reprezentate si/sau greu accesibile.
O solutie ar fi cea a inchiderii circulatiei rutiere pentru o zi, la final de saptamana (prin rotatie), pe anumite strazi care permit acest lucru (e.g. fara a perturba transportul in comun) si transformarea acestor strazi in locuri de joaca pentru copii. Restrictionarea circulatiei rutiere se poate face conform unui orar rezonabil, in care copiii sunt in mod obisnuit afara la joaca (e.g. 9.oo -21.oo).
Un proiect similar a fost implementat cu succes de London Play.
In ziua respectiva, copiii din zona desemnata pot sa se joace liber pe strada, sa mearga cu bicicleta, trotineta, sa se joace cu mingea sau sa desfasoare diverse activitati distractive alaturi de alti copii din comunitate. Initiativa poate fi sustinuta si de ONG-urile locale care desfasoara in mod frecvent diverse activitati pentru copii, in Cluj-Napoca. ONG-urile pot fi invitate sa contribuie prin facilitarea unor activitati creative, artistice, sportive, in care copiii sa aiba sansa de a acumula prin joc noi cunostinte sau deprinderi in acord cu domeniile lor de interes.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Joaca este esentiala pentru dezvoltarea copiilor si pentru devenirea lor ca viitori adulti.
Prin joc, copiii isi dezvolta abilitati cum ar fi colaborarea in echipa, respectarea regulilor, negocierea etc. Pentru a facilita dezvoltarea unor viitori cetateni cu o atitudine responsabila si de implicare fata de mediu si comunitate, e necesar sa cream contextul adecvat pentru aceasta, chiar in zona unde ei locuiesc.

Amplasamentul proiectului

Diverse strazi din Cluj-Napoca, ce permit inchiderea circulatiei rutiere pentru o zi (in zilele de sambata si duminica).

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.