Project Description

Proiect neeligibil

Acest proiect nu a îndeplinit toate criteriile pentru a fi supus votului.
Ioan Vladimir Lespuc
50.000 EUR

Proiect de redesenare a liniilor de transport in comun din Cluj. Principalele linii ale mijloacelor de transport in comun din oras sunt aceleasi; cu mici exceptii, se urmeaza trasee stabilite inca dinainte de 1989. Acestea ar trebui reorganizate, adaptate noilor nevoi ale calatorilor. O parere personala este ca ar trebui să fie infiintat un mare hub in zona centrala, ca ar trebui sa fie create linii care sa uneasca fiecare cartier cu acest hub. In plus, s-ar putea dovedi de folos introducerea unor trasee concentrice (cum e linia 43, de exemplu, dar mai extinsa). Avem nevoie de specialisti care sa analizeze acest aspect si sa ne indice calea cea mai buna ca transportul public sa faca pasul dinspre 1989 spre 2020. Se poate chiar organiza un concurs de solutii. Asa cum avem nevoie de idei care sa ne spuna cum sa amenajam malurile Somesului sau cum sa transformam maracinii din Parcul Feroviarilor intr-un spatiu de agrement confortabil, e nevoie si de oameni care sa ne ajute sa reconfiguram sistemul de transport de calatori, asa incat intre orice punct A si orice punct B sa nu schimbam mai mult de doua autobuze/troleibuze/tramvaie si sa nu pierdem mai mult de o ora.

De ce ar trebui sprijinit/implementat proiectul

Nu am studii in zona transportului local, asa ca proiectul meu este legat de angajarea unor specialisti care sa regandeasca intregul sistem de transport local. As spune ca asta ar putea fi faza a treia a proiectului de modernizare a transportului local clujean, dupa (1) innoirea parcului auto si (2) instituirea benzilor dedicate.

Amplasamentul proiectului

Se refera practic la acoperirea judicioasa a intregului municipiu si, in fapt, a zonei metropolitane, pentru ca CTP opereaza in peste 20 de localitati.

Locație proiect

Proiectul nu are setat o locație exactă.