Incurajarea utilizarii transportului in comun/mijloacelor alternative

Bugetare participativă

Incurajarea utilizarii transportului in comun/mijloacelor alternative 2017-08-11T15:53:36+00:00

Project Description

Oana Halas
150.000 EUR

Initiativele pe care le propun isi propun sa incurajeze utilizarea transportului in comun/mijloace aternative vs masina personala si se incadreaza in masuri digital-oriented. Pot fi tratate impreuna sau individual.
1. dezvoltarea si implementarea unei aplicatii de mobil oficiale a CTP (cu orare, trasee, posibilitate de achizitionare bilete/abonamente etc)
2. introducerea posibilitatii incarcarii cardului de transport CTP online: in aplicatia amintita la pct.1 sau in aplicatii de mobile wallet (gen mobilPay) sau prin scanarea unui QR code (similar cu plata impozitelor) sau pe site-ul CTP (varianta desktop/online)
3. dezvoltarea de programe amuzante si istete care sa incurajeze si sa obisnuiasca cetatenii sa utilizeze transportul in comun, in special tinerii (elevi, studenti, tineri angajati).
Cateva exemple:
- dezvoltarea si implementarea unei aplicatii asemanatoare cu Pokemon Go: o aplicatie prin care utilizatorii sa urmareasca anumite premii/cadouri/puncte/discount-uri/etc care se gasesc doar un mijloacele de transport in comun (aceasta idee ar necesita colaborarea cu diverse firme/institutii pentru premii: librarii, cinema, teatru, magazine de haine etc).
- implementarea de programe/masuri amuzante care sa incurajeze parintii sa-ri duca copii la gradinita/scoala cu altceva decat masina personala
4. dezvoltarea si implementarea unor aplicatii prin care persoanele care utilizeaza bicicleta/mersul pe jos sa poata sa-si tina evidenta si sa compare numarul de km/pasi cu alte persoane din comunitatea aplicatiei (peer comparison) + sa se ofere diverse premii/discount-uri
5. dezvoltarea si implementarea unei aplicatii de co-riding/car-sharing, unde, cei care sunt nevoiti sa utilizeze masina spre serviciu, sa-si faca public traseul si sa mai ia alte persoane in masina (un fel de Airbnb al masinilor :))
6. masura non-digital: urmatoarele mijloace de transport in comun achizitionate de catre Primarie sa dispuna de loc pentru biciclete/trotinete/etc pentru a facilita transportul intr-un oras situat pe dealuri 🙂

De ce ar trebui sprijinită/implementată

- incurajarea utilizarii transportului in comun sau a altor metode in defavoarea masinii personale
- indirect, dezvoltarea unor concepte de educatie civica in randul tinerilor
- un oras modern, digital, deschis la abordari noi sau neconventionale
- un oras mai curat (din punct de vedere al poluarii) si un trafic mai "abordabil"

Amplasamentul proiectului

nu e cazul

Locatie proiect

Proiectul nu are setată o locație exactă.